Записали са ги проф. Мастърс и д-р Вирджиния Джонсън, собственици на първата и единствена в света „Клиника на любовта“, намираща се в Сейнт Луис, САЩ.
1. Всеки е отговорен до известна степен за своето удоволствие и удовлетворение. Не бива Ева да стои пасивно и да се чуди защо не й е приятно. Ако наистина искате това, което правите, вложете малко повече страст и инициатива.
2. Експериментът е ключ към успеха: забравете за комплексите. Ако нещо ви притеснява, споделете го с партньора си. Но не в леглото – то не е място за сериозни разговори. Кажете си болката, преди да ви свалят бельото, за да не засегнете мъжа.
3. Сексът не е задължение, а удоволствие. Не го правете, когато не ви е до него. Така само ще убиете желанието за дълго време и ще натрупате негативни чувства към партньора си.
4. Не се карайте и не спорете, когато сте както майка ви е родила. Сексът не е средство за решаване на спорове или за помирение. Не изнудвайте своя партньор чрез секса.
5. Търсете нови преживявания. Например защо да не го направите в парка? Мога да ви кажа от личен опит, че е много вълнуващо. Постоянното притеснение, че някой може да ви види, увеличава максимално възбудата.
6. Винаги, по всяко време, стига да ви се иска. Ако той ви пожелае, а вие не сте си измили краката или не сте си почистили мишниците, забравете за тях… Отдайте се на страстта. Щом партньорът ви е направил първата крачка, значи тези малки ваши външни „проблеми“ не го притесняват или пък просто много ви желае! Какво по-хубаво от това!
7. Не искайте от себе си да сте винаги в идеална форма – все пак сте човек, а не машина, направена по калъп. Едно-две килца отгоре или пък смачканата прическа не бива да вгорчават живота ви и да ви карат да се откажете от секса. Представете си само, че сте най-най-най, а няма кой да ви пожелае – това би било доста по-ужасно, нали?
8. Не драматизирайте, когато той не е могъл, а на вас ви се е искало… Е, случват се и такива неща. На него със сигурност му е много по-неприятно от случилото се, отколкото на вас. Гушнете го, погалете го, целунете го и… хоп! Нещата може и да се променят.
9. Ако наистина имате сериозен проблем със секса, посетете специалист: не е срамно и не боли. А и така проблемът ще бъде излекуван. Иначе може да се задълбочи и никога да не успеете пълноценно да се зарадвате на сексуалното общуване.
10. Бъдете реалисти! Направили сте го веднъж, а приятелката ви все повтаря, че с нейния го правят 3-4 пъти… Дали пък не преувеличава? По-добре малко, но качествено, би казал мъдрецът. Послушайте го.