Проф. Мастърс и д-р Вирджиния Джонсън, собственици на първата и единствена в света „Клиника на любовта“, намираща се в Сейнт Луис, САЩ, разкриват как да станем царе в леглото.

 

  1. Всеки е отговорен до известна степен за своето удоволствие и удовлетворение. Жената не трябва да стои пасивно и да се чуди защо не й е приятно. Ако наистина искате това, което правите, вложете малко повече страст и инициатива.
  2. Експериментът е ключ към успеха. Забравете за комплексите. Ако нещо ви притеснява, споделете го с партньора си. Но не в леглото – то не е място за сериозни разговори. Кажете си болката, преди да ви свалят бельото, за да не засегнете мъжа.
  3. Сексът не е задължение, а удоволствие. Не го правете, когато не ви е до него. Така само ще убиете желанието за дълго време и ще натрупате негативни чувства към партньора си.
  4. Не се карайте и не спорете, когато сте, както майка ви е родила. Сексът не е средство за решаване на спорове или за помирение. Не изнудвайте своя партньор чрез секс.
  5. Търсете нови преживявания. Например защо да не го направите в парка? Мога да ви кажа от личен опит, че е много вълнуващо. Постоянното притеснение, че някой може да ви види, увеличава максимално възбудата. Разбира се, сега навън е доста студено, затова опитайте на друго обществено място – например в асансьора!
  6. Правете секс винаги, по всяко време, стига да ви се иска. Ако той ви пожелае, а вие не сте си измили краката или не сте си почистили мишниците, забравете за тях… Отдайте се на страстта. Щом партньорът ви е направил първата крачка, значи тези малки ваши външни „проблеми“ не го притесняват или пък просто много ви желае! Какво по-хубаво от това!
  7. Не искайте от себе си да сте винаги в идеална форма – все пак сте човек, а не машина, направена по калъп. Едно-две килца отгоре или пък смачканата прическа не бива да вгорчават живота ви и да ви карат да се откажете от секса. Представете си само, че сте най-най-най, а няма кой да ви пожелае – това би било доста по-ужасно, нали?
  8. Не драматизирайте, когато той не е могъл, а на вас ви се е искало… Е, случват се и такива неща. На него със сигурност му е много по-неприятно, отколкото на вас. Гушнете го, погалете го, целунете го и… хоп! Нещата може и да се променят.
  9. Ако наистина имате сериозен проблем със секса, посетете специалист. Не е срамно и не боли. А и така проблемът ще бъде разрешен. Иначе може да се задълбочи и никога да не успеете пълноценно да се зарадвате на сексуалното общуване.
  10. Бъдете реалисти! Направили сте го веднъж, а приятелката ви все повтаря, че с нейния го правят 3-4 пъти… Дали пък не преувеличава? По-добре малко, но качествено, би казал мъдрецът. Послушайте го.