Искате изявите ви в леглото да са толкова чести и страстни, колкото в началото на запознанството ви с партньора? Всъщност, възможно е.

Ето няколко ценни препоръки от сексолога Осмо Контула.

Не превръщайте интимните ласки в рутина. „Ако сте женени от 7 и повече години, не мисля, че всеки ден можете да сте толкова страстни, колкото в началото. Но в никакъв случай не трябва да го правите и по задължение. Пробвайте често нови неща. Това е залогът за запазване на желанието”.

Фантазирайте. „Общувайте, бъдете открити, излезте от зоната си на комфорт и експериментирайте. И се доверявайте на партньора”.

Сексът трябва да бъде спонтанен. „Понякога облечете нещо секси и буквално нападнете партньора. Никога не планирайте секса. Бъдете близо един до друг по-често, докосвайте се”.

Говорете. „От самото начало трябва да се разберете да не премълчавате нещата, които ви притесняват. Постоянно пробвайте нещо ново, измисляйте, коментирайте. Е, децата пречат понякога на плановете, но ако за вас сексът е с висок приоритет, никога няма да го изключите от ежедневието си.”

Не очаквайте оргазъм на всяка цена. „Сексът е приятно занимание. Не мислете за крайната цел, насладете се на пътуването. Докосвайте, целувайте, обичайте. Радвайте се на всяка минута. Така и оргазмите ще бъдат повече и по-силни”.