Мислите си, че знаете отговора?  Не, не е „за безопасен секс“. Защото хората по света постоянно измислят нови, оригинални начини за приложението им:)


Вместо играчки

Много от нас в детството си са си  играли с „гумичката“, наливайки в нея вода, за да я взривим после мятайки я по когото ни падне! Случвало се е и да надуваме „интимния“ предмет в забавни разноцветни въздушни балончета и да караме възрастните наоколо да се изчервяват от срам…

Като оригинална декорация

Във Филипините църквата е против използването на презервативите. Затова често изпратените като помощи кондоми си стоят в кашоните в складовете и имащите достъп до тях медици ги използват като надуваеми топки по време на различни тържества и празнични прояви…

За хидроизолация и украса на интериора

Индия заема първо място в света по брой на заразените от СПИН и затова различни благотворителни организации смятат за въпрос на чест системно и безвъзмездно да снабдяват индийците със средства за защита. Само че местното население сякаш не се тревожи особено по повод разпространението на смъртоносната болест: индийците предпочитат да надуват презервативите като балончета, пълнят ги с вода и ги използват за хидроизолация на покривите, а смесвайки ги с бетон и пръст, правят от тях отлично покритие за пътищата.

Скъпа, искаш ли едно от тези гумени бижута?

В Зимбабве са открили оригинално приложение на презервативите, които  пристигат в огромни количества по линията на правителствената програма за борба със СПИН. Находчиви местни предприемачи се сдобиват с повече правителствени „подаръци“, режат им кръгчетата, а после ги боядисват и продават вместо гривни…

Икономичните китайци пък са отишли още по-далеч – те използват презервативите за производството на ластици за коса и като основа на дамските брошки!

Защита за оръжията, техниката и… краката

Жизнено необходими били презервативите в средата на миналия век в американската армия – войниците ги използвали като универсално средство за защита на цевта на оръжието си и като калъф за всяка друга техника срещу дъжд или при преминаването на река.

Опитните туристи и специалисти по оцеляване в екстремни условия и досега съветват пътешествениците непременно да си носят по няколко кондома, за да запазят целостта не само на собственото си здраве, но и необичащите влагата предмети – фотокамери, мобилни телефони, документи, цигари, кибрит. Във влажно време, когато е особено важно краката да бъдат сухи, а обувките не оправдават очакванията, можете да си сложите презервативи върху чорапите…

Средство за екстремен спорт?

Още по-нетрадиционно приложение на презервативите намерил един южноафриканец. Той направил 30-метрово въже от 18 500 презерватива и направил с него куп успешни скокове – успешни!

В основата на авангарден дизайн

Бразилската дизайнерка Адриана Бертини превърнала презервативите в основен материаль от който създава колекции модно облекло, включително и разкошни вечерни рокли. Моделиерката иска да промени мисленето на обществото по отношение на проблемите на болестта СПИН и да направи използването на кондомите по време на секс навик, както миенето на зъбите или употребата на парфюм. За всяка рокля от уникалната й колекция отиват няколко десетки хиляди презервативи. Добрата новина е, че Адриана използва екземпляри с изтекъл срок на годност.