Експертите диетолози предлагат да включим в менюто си тези пет натурални продукта, ако искаме да „дадем газ“ на сексуалните си преживявания.  
Смокините съдържат голямо количество магнезий, витамин Е, цинк и манган, необходими за нормалната работа на репродуктивните органи и сексуалното здраве.
Цитрулинът, съдържащ се в динята, стимулира производството на аргинин, който „отпуска“ кръвоносните съдове. Приблизително същият ефект имат популярните лекарства за импотентност.
Шампанското е известен афродизиак. То влиза в кръвообращението по-бързо от виното и човек има нужда от по-малко количество, за да почувства леко опиянение. Ефектът е, че се отпускаме, но сме в добра кондиция и за секс. Гроздето, използвано за напитката, съдържа антиоксиданти, полезни за организма.
Чили пиперът води до симптоми, приличащи на тези на възбудата – бузите се зачервяват, устните стават по-сочни и червени, температурата на тялото се повишава леко.
Вместо шоколад преди среща хапнете малко сирене за… добро настроение. Ако човек е ял сирене, организмът му произвежда 10 пъти повече ендорфини, отколкото ако сме изяли парче шоколад.
И още един съвет – ако приготвяте романтична вечеря, не използвайте продукти, които се усвояват бавно: кръвта, слизаща в стомаха, за да помогне за преработването и усвояването на храната, може да ви потрябва на друго място…