Още древните лечители знаели, че колоритът на околните обекти оказва силно влияние върху човешкия организъм и може да бъде причина за различни, понякога дори сериозни отклонения от нормата. Това се потвърждава и от съвременните учени, представители на новата наука хромотерапия, които лекуват с разноцветна светлина. Та нали цветът е енергия, преместваща се в пространството във вид на електромагнитни вълни! А вълните с различна дължина, излъчвани от обектите с различни цветове, влияят по различен начин на нашия организъм. Ето защо с избора на цвят може да се въздейства на настроението, физическото самочувствие и даже на сексуалността на човека! Така че ако не сте равнодушни към вашия сексуален живот, обърнете внимание на това какви багри доминират в спалнята ви.
Съпрузите с малък семеен стаж могат да спят в разноцветни спални. А спалнята на двойка с голям брачен опит трябва да бъде двуцветна или максимум от три цвята.
Ако и двамата партньори се занимават с умствен труд, те следва да спят в постеля със син цвят, а ако са работници на физическия труд, постелята им трябва да бъде зелена.
Ако единият от партньорите няма достатъчно сили, за да се занимава със секс, окачете на прозореца пурпурни пердета и постелете в спалнята пурпурен килим, а по време на любовните игри включвайте лампа с червен абажур.
Хората, извънредно сексуално възбудими и склонни към измяна, трябва да имат в спалнята поне два елемента с тревистозелено.
Срамежливите и страхуващите се от еротични експерименти партньори следва да си вземат спално бельо с изумруден цвят, тъй като той пробужда фантазията и добавя смелост.
Жени, които искат да забременеят, трябва да окачат на прозорците светлосини пердета и да прикрепят към тях червена панделка.
Ако партньорите чувстват, че губят емоционалната си връзка, те могат да обезопасят своите отношения с помощта на доминиращ тъмнозлатист цвят в спалнята.
Партньорите, склонни към чести скандали, трябва да избягват в спалнята светложълтото, оранжевото и яркочервеното, а да се обграждат с тъмносиньо или тъмножълто.
В спалнята на страдащите от наднормено тегло не бива да има елементи с оранжев цвят, в противен случай те ще  преяждат до насита преди сън, а след секс у тях ще се пробужда вълчи апетит.
Съпрузи, които не могат да се нагодят един към друг, следва да си устроят спалня в бяло, с множество зелени елементи и живи цветя.
Партньорите, на които са им доскучали обичайните ласки, трябва да оцветят спалнята си във виолетово.
Съвет към всички: избягвайте в интериора на спалнята кафявия цвят, тъй като той ускорява процесите на стареене на организма!