Психолог под възглавката

Еротичен… съновник

Много от нас са склонни да се отнасят сериозно към своите сънища, опитвайки се да ги тълкуват. Не трябва да се притеснявате, ако някоя нощ, докато сте прегърнали възглавницата, “прекарате” в обятията на непоносимия шеф или пък купонясвате голи-голенички насред улицата.
Психоаналитиците твърдят, че сънищата с еротичен характер не са доказателство за развратеност или сексуална неудовлетвореност, а свидетелство за богато въображение и пълноценно развитие. Освен това далеч не всички пикантни сънища се основават на реални преживявания!

“Звезден” секс

Някои дами често правят любов докато спят с известни личности. Дали това ще е Брад Пит, Брус Уилис или Енрике Иглесиас общо взето е без значение. Обикновено подобни неща се случват на романтичните момичета, които едва навлизат в тайните на интимния свят и започват да осъзнават своята сексуалност. За своите въжделения и страсни мисли те избират достоен обект, какъвто по правило не се намира сред познатите от ежедневието. И така в нощните “видения” се появява той – идеалът за мъжко съвършенство. В определена степен тези сънища имат значението и на застраховка срещу разочарованието, което е болезнена реалност в истинския живот!
Ако подобни сънища се появят в главата на по-зряла жена, то те говорят за неумение да се общува с противоположния пол, както и за неувереност в собствената привлекателност. Тогава защо тя се сънува с най-най-мъжете в цял свят? Ами много просто – нищо не краси една жена, както стоящият до нея мъж!
Така че сънувайки “звезднта” си любов, представителките на нежния пол се опитват да повишат своята самооценка, поставяйки знак за равенство между себе си и знаменития си “партньор”.

На остров Лесбос

Сънищата, в които една жена прави любов с най-добрата си приятелка, колежка или непознато момиче, може би са интересни, но трудно бихме говорили за тях пред другите. В съня усещането е приятно, но после… Успокойте се, не сте лесбийка! Причината за подобни нощни “преживявания” би могла бъде липсата на достатъчно ласки, чевственост и взаимно разбиране в отношенията ви с партньора. Понякога е трудно да признаем на мъжа до нас, че това, което ни дава, не е това, което очакваме да получим. Вие можете да мечтаете за нещо по-специално, а той да не иска и да чуе за подобни “игрички”! Сексуалната неудовлетвореност и желанието за ласки се пренася в областта на безсъзнателното и то в най-неочаквани образи и форми. Нежността и топлотата се асоциират с женското начало, затова партньорът в сънищата е жена. Опитайте да разкажете на любимия си за своето “пътешествие” на остров Лесбос – може би това ще промени отношението му към вас и сексуалния ви живот ще се приближи до това, което вие бихте искали да бъде.

Нежният звяр

Ако случайно някоя вечер ви се присъни да правите любов с лъв или рунтав мечок, това все още не е повод да се смятате за безнадеждна зоофилка! Нищо подобно. По-скоро става въпрос за един несъзнателен страх от “грубата, агресивна” любов на самеца до вас. Ако дълбоко в душата си ви е страх да се отдадете спокойно на бурните ласки на своя партньор поговорете с него. Подобен проблем се появява при жени, които са израснали в дом, където бащата е бил доминиращ, авторитарен и думата му е била закон за семейството.

Господин Неизвестен

Ако сънувате как се носите в облаците на сексуалните удоволствия с непознат мъж, на когото дори лицето не виждате, това не означава, че сте лекомислена малка жена, която умира за съмнителни приключенийца! По-вероятно е да сте голяма моралистка и дори на мъжа, с който сте заедно от време оно да не позволявате “разни глупости” в леглото! Но животът е кратък, а и тялото, и въображението не съществуват по нашите правила. Нощните ви сънища са повод да се замислите дали не е време да промените нещо в любовта, да се отпуснете и дадете воля на своята сексуалност, на желанията и въжделенията. Спомнете си, че в съня ви всичко е било по-така, но вие никога няма да сес срещнете пак с Господин Неизвестен. Защо тогава да не се обърнете към мъжа до вас? Реалността би могла да бъде по-вълнуваща от съня, пък и партньорът ви ще е много доволен!

Помощ, насилник!

Има един виц за котката, която се оплаквала, че вчера някакъв мерзавец я изнасилил на съседския чердак. На следващия ден пак се повторило същото. “Днес пак ще мина оттам…”, мъркала под мустаци тя с леко смутена усмивка…
Жената, която сънува подобен сценарий, мечтае за по-груб секс, като онзи, който сме гледали в толкова много холивудски продукции – как той разкъсва бикините й, хвърля я на леглото, завързва я с копринен шал и… Такива жени не се страхуват да изразяват гласно своите чувства и желания, не се притесняват да поемат инициативата и да получат полагащото им се сексуално удоволствие.
От друга страна възможно, дама, която е сънувала този сюжет, да израснала в прекалено порядъчно семейство, където за секс не се е говорило много, а майка да е убеждавала момичето, че едва ли не сексуалното удоволствие и разкрепостеност са безнравствени и недопустими. В този случай, сънувайки, жената прехвърля “вината” за удоволствието върху мъжа и така хем е получила, това, което е искала, хем инициативата не е била нейна.

Служебен роман

Близостта с началника е един от най-разпространените сюжети за еротичен сън. Ако шефът е хубав мъж, който вие наистина харесвате, то сънят може би е просто продължение на вашите реални стремежи и игриви мисли! Ако пък е нетърпимо мъжле, което държи да “размахва камшик” над подчинените си,  трябва да се замислите за разшифроването на съня си. Дали смятате, че сте достатъчно оценена в офиса, устройва ли настоящето положение и статус? Голяма е вероятността да сте амбициозна, практична жена, която добро знае какво иска от живота. Но по една или друга причина да не сте успели да реализирате плановете си. Възможно е да обмисляте използването на не съвсем коректни методи, за да поправите това. Не е тайна, че близоста с началника, ще ви позволи да заемете в офиса по-специално място и да се издигнете по служебната стълбичка. Естествено сънят ви не означава, че сте готова да преспите с шефа само от кариеристични подбуди. Но явно подсъзнанието ви търси начин да удовлетвори амбициите ви! Може да звучи странно, но подобни сънища често спохождат жените, които не могат да понасят своя шеф. Обяснението идва с факта, че в леглото мъжът изглежда по-различно – без скъп костюм и вратовръзка, слаб и беззащитен. Така влъстта е изцяло в ръцете на жената, което я кара да се чувства удовлетворена!

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.