Психолог под възглавката

Еротична кухня

Аафродизиаците са вещества, притежаващи свойството да стимулират половото влечение и да повишават половата активност.
В кухнята се използват различни билки, зеленчуци, плодове, подправки и аромати за приготвянето на храната с цел да бъде събудена сексалността на двойката. Не трябва да се забравят и кисело-млечните продукти като извара, йогурт, кашкавал. Храната, употребявана от човека, като правило трябва да съдържа множество витамини, в това число витамините “на размножаването” – А и Е. Те се съдържат в най-големи количества в яйцата, морковите, черния дроб на различните видове риба.
За половата възбуда е много важен и витамин В, който се съдържа най-вече в бобовите култури, картофите и рибата.
Еротичната храна трябва да съдържа достатъчно за организма количество белтъчини, мазнини и въглехидрати.
За приготвянето на еротични ястия съвсем логично се предпочитат екзотични храни като фазан, а за любовна напитка – камилското мляко. Още в древността хората са използвали за повишаване на своята потентност т.н. наркотици под формата на прахчета, балсами или напитки. В Древния Изток са се кланяли на “сладострастния опиум”, а в Европа особено са били ценени трюфелите, “възпламеняващи загасения огън”.
Дивата горчица, чубрицата, джодженът, хрянът, целината, кориандърът и в древни, и в нови времена фигурират като средства за събуждане. Капучиното (създадено от монасите от ордена на капуцините), също помага за поддържане на сексуалната активност. Медът, орехите, зехтинът, бананите и пшеничните зърна се смятат от знахарите за превъзходни средства за сексуална активност. Но кралят сред афродизиаците е женшенът, който не е изгубил своята сила и след 4000 години. Индийското орехче, пиперът, карамфилът, шафранът и розмаринът също предразполагат към сладострастие, твърдят още древните автори.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.