“В училище бяхме една славна компания – 5 момичета. Бяхме заедно по цял ден, а когато започнахме да излизаме с гаджета и да правим секс, знаехме всичко една за друга – до най-малката подробност! Много често мъжете започваха да ревнуват. Отношенията ни бяха по-скоро като на любовници, отколкото на приятелки – целувахме се, когато се срещахме и когато се разделяхме, прегръщахме се, ходехме по улиците и се държахме за ръце, спяхме в едно легло… Тогава това не ни притесняваше и ние не чувствахме сексуални нотки във “връзката” ни, просто ни беше приятно да сме заедно – това е.  После две от нас се ожениха, останалите пък си имаха гаджета – нищо не подсказваше, че сме по-различни от другите. Изведнъж обаче дойдоха разводите и аз с една от приятелките ми се оказахме една вечер сами в нейния дом. Решихме, че не трябва да се поддаваме на мъка и страдания, а да отпразнуваме свободата си със шампанско и торта! Пийнахме, развеселихме си и някак естествено започнахме да се галим. Правихме любов. На сутринта нямаше смущение, нито вина – приехме станалото като нещо естествено…”.

Бисексуалността е необикновено, непривично, странно чувство. Ако в един прекрасен ден установите, че зад възторга ви към хубавото тяло на приятелката ви се крие нещо повече от женска завист, не губете ума и дума!
Бисексуалността всъщност е нещо нормално – според Фройд, тя е заложена у всеки от нас. Но може би е трудно да признаем, че съществува…

5 факта за бисексуалността
– Тя е способност да се изпитва емоционално и сексуално влечение към представителите на двата пола.
– Обикновено бисексуалните отдават предпочитание на един от половете. Влечението към противоположния пол се появява преди влечението към собствения.
– Според някои учени бисексуалността е присъща на 2/3 от жените по света, но не всяка е готова да признае това даже и пред самата себе си – вина за това имат възпитанието, страхът от отблъскване от останалите членове на обществото, мисълта, че признанието ще шокира приятеля й. И разбира се, не всяка се решава да “опита” в тази област.
– Според едно изследване, 30% от бисексуалните започват да отдават предпочитанията си на еднополовата любов; 30% се връщат към хетеросексуалността, а останалите си остават бисексуални и имат интимни контакти с представители и на двата пола до края на живота си.

За тях говорят, че…
“Бисексуалните, хомосексуалистите и лесбийките винаги намират общ език”: Може би, но изобщо не е задължително! Лесбийките и хомосексуалистите често са на мнение, че на бисексуалните не им достига смелост да определят своите предпочитания (макар и да не е така!) и не ги приемат за “свои”.
“Бисексуалните са много разкрепостени в леглото” : В повечето случаи наистина е така. За да покажеш на околните свободно своите сексуални предпочитания, което понякога е в противоречие с избора на мнозинството, си е истинска смелост. А тя със сигурност се проявява и в леглото – също както и желанието за експериментиране.
“Бисексуалните предпочитат груповия секс”: Някои да, други не, няма закономерност, също както и при хетеросексуалните!
“Бисексуалните винаги имат няколко партньора”: Това също е мит. Далеч не всички бисексуални са и полигамни – и те, както хетеросексуалните, могат да изпитват любов и да бъдат верни на един-единствен партньор, създавайки с него щастливо и успешно семейно гнездо.