Психолог под възглавката

Как да се преборите със скуката в леглото?

Тя, скуката в леглото, рано или късно застига всекиго. Някои я усещат още след първите няколко пъти, а други – след няколко години. Специалистите безпомощно споделят, че това е съвсем нормално за сериозните връзки. Аз обаче не искам да се съглася с това и питам: Не може ли да поддържаме еротиката винаги на ниво? Може! Събрала съм 48 разнообразни съвета на 29 международни терапевти и сексолози. Желая ви приятно изпробване.

1. Мислете за секс, независимо къде се намирате – дали на покупки или в музей. Главата е една от най-важните ерогенни зони на човека. Неговите фантазии и желания са много близки до реалния секс.
2. Отделете специално време – на спокойствие най-добре се прави секс. Всички онези допълнения като копринено бельо, светлината от свещите и нежната музика, наистина действат.
3. Правете любов само от любов. Секс от яд, гняв или отчаяние може за момента да е много разтоварващ, ала впоследствие е незадоволяващ.
4. Бъдете винаги във форма. За никоя жена или мъж не е необходимо да изглеждат като топмодели, но силата на привличане в една връзка зависи и от привлекателността на тялото.
5. Правете това, което ви е приятно. Ако след секс ви се яде шоколад, яжте. Ако искате да му се обадите в офиса и да му шепнете нещо необичайно в слушалката, направете го. Правилата потискат настроението ви, а еротичната атмосфера между двама души се подхранва от доброто настроение и свежестта на чувствата.
6. Никога не преставайте да правите нещо, за да съхраните страстта във връзката ви.
7. Вършете домашните си задължения, но влизайте и в други роли. Еротичната възбуда не е нещо, което идва от само себе си. Ала не се съсредоточавайте изцяло върху сношението и оргазма! Може да е възбуждащо и без това. Не трябва да се раздавате съвсем.
8. Колкото е възможно по-дълго живейте свой собствен живот. Оставяйте винаги частица тайнственост и неизвестност. Дайте свобода на партньора си и никога не бъдете като брат и сестра!
9. Вашата спалня не е площадка за игра на децата ви. Поставете си за задача да обособите у вас кътче, където да царуват еротиката и сексът.
10. Можете да използвате един трик, който ще поддържа дълго интереса на мъжа към вас – любете се на оскъдна светлина. Защото мъжете винаги си представят, че имат нещо свежо в леглото, а и коя жена ще откаже да се почувства по-млада и красива, отколкото е в действителност.
11. Никога не разисквайте сериозни въпроси в леглото – финансите, женитбата, свекървата и т.н. Позволени са само разговорите, разгорещяващи страстта и възбуждащите възклицания.
12. Не променяйте същността си. Отстоявайте своята еротичност – в края на краищата партньорът ви познава и обича точно такава. Никога не правете компромиси със себе си само и само да му се харесате. Бъдете истинска, но същевременно и дяволита.
13. Дори всекидневните банални ситуации могат да предизвикат еротична възбуда. Различните начини на поведение, различните хоблита, различният имидж могат да бъдат предмет на игра, която би дала друга насока на мислите. Например тя или той искат да доставят удоволствие на партньора си от често упражнявания от него спорт. Тя или той започват да свалят спортния си екип, като при това оставят партньорът да търси например добре скритите на подходящи места из спалнята топки за тенис.
Друг пример – жената може да определи среща на любимия си като се държи като непозната в някой бар.
Може да се постави кутия за томбола, в която всеки ще пуска написани еротичните си желания. Веднъж в месеца може да теглите томболата и да изпълнявате написаното на листчето.
Разрешава се еднократно да не изпълните желанието. Освободете се от мисълта, че винаги трябва да сте готова да правите секс.
14. Купете си най-сетне вибратор.
15. Проявете разбиране към еротичните желания на партньора си и му покажете колко ви е приятно с него. Снабдете се с еротични пособия като видеокасети, книги, списания. Те успяват ли да ви възбудят?
16. Съсредоточете се! Не мислете за прането, което ви чака, когато любимият иска да ви съблазни. Концентрирайте се върху една единствена мисъл – да правите любов.
17. Вие сте не само жена, а мъжът ви не е само мъж. Всеки носи у себе си и двата пола. Ако успеете да запазите тази динамика и в любовната игра, еротиката и сексуалността ви ще останат живи и съзидателни. Изиграйте играта Ин-Янг, в която единият партньор е кралят – Янг, който дава заповеди, а другият е слугата Ин, който трябва да ги изпълнява. След това сменете ролите. Най-добре е да играете на Ин-Янг 24 часа, като постоянно си сменяте ролите най-малко през шест часа. Да бъдете добър Янг е изкуство и изисква от вас да бъдете открит спрямо Ин. Давайте заповеди, които ще харесат на Ин, защото ще отговарят на същността му. Като слугата Ин вие ще се упражните в изкуството да се подчините изцяло на краля – Янг. С тази игра ще обогатите любовния си живот и ще опознаете по-добре партньора си.
18. Кой е най-добрият начин да запазите жив секса? Забравете романтичната представа, според която сексът трябва да е нежен, лек и свободен. Добрият секс е плод на трудна работа, на усилия.
19. Най-убедителен е онзи мъж или жена, които изпитват истински „апетит“ към партньора си.
20. Който живее с портоянен партньор, си мисли, че възбуждащите случки винаги стават някъде другаде. Първо, това не е вярно, защото могат да се случат и на вас и второ – можете да направите твърде много неща, за да поддържате на ниво сексуалния си живот с постоянния си партньор. На първо място това е да дадете приоритет на секса. Който е готов да признае важността на секса в една връзка, той е готов да направи всичко необходимо, за да намери време да прави чувствена любов.
21. Спомняте ли си как точно изглежда парньорът ви? Представяйте си го винаги в мислите си до тай-малката интимна подробност. И тогава съвсем реално започнете да го преоткривате.
22. Упътване за необходим сексуален разговор – двойката сяда за около час и половина веднъж седмично необезпокоявана на разговор. Всеки споделя опита си от любовния си живот – включително и от предишни връзки, споделя тайните си копнежи и страхове. Основно правило е в този разговор да не изпаднете в дребнавост. Такова едно открито споделяне на еротичните изживявания и желания трябва да доведе до намирането на компромиси в любовния живот.
23. Направете си пикник на пода в хола.
24. Как бихте приели една незапланувана нощ в хотел? Поканете го на питие в хотелския бар, а след това го допийте в предварително резервираната стая.
25. Говорете с партньора си за интимните си желания. Оралният секс помага да поддържате възбудата.
26. Ленивият любовник е лош любовник. Колкото повече енергия употребявате, когато правите секс, толкова по-добри сте. Под енергия разбираме не обезателно психическа енергия, а по-скоро физическа. Колкото повече инвестирате в секса, толкова повече ще получите. За една жена е лесно да остане пасивна и понякога това е добре, ала занапред пасивността може да стане опасна, защото когато само единият партньор е активен, след време и на двамата ще стане скучно. Затова хванете здраво в ръце любовния си живот.
27. Съблазнявайте партньора си през целия ден,а не само няколко минути преди да сте започнали да се любите.
28. Еротичното напрежение между партньорите се запазва задълго , когато има частица неизвестност. Култивирайте поне моментно някакви странности. Това можете да направите с добрите стари жартиери, с необичайна любовна игра или например със секс в странна дреха…
29. Внимавайте със забранените зони. Не правете секс в банята, като сте тръгнали затам с четката за зъби, пилинг маската или със самобръсначката.
30. Напълно нормално е ако сексуалният ви живот замре заради някакви неприятности. Ако обаче след това сексуалното привличане не дойде от само себе си, трялбва да обсъдите този въпрос с партньора си. Може би твърде сте се сближили с него и вече нямате свой собствен живот? Ако нещо ви потиска, освободете се от него.
31. Бъдете весела! Мъжете /и собственият ви мъж/ намират приветливите и сияещи жени за особено възбуждащи.
32. Сексуалното привличане се поддържа живо от дистанцията между партньорите. Не е необходимо да се събуждате винаги един до друг и да гледате как любимият ви си мие зъбите, за да усещате възбуда. Не е задължително сексуалното привличане да е свързано с обикновената грижовност.
33. За да задържите романтиката във връзката ви, трябва да разберете какво кара партньора ви да се чувства обичан и да правите това за него.
34. Трябва да се въздържате по време на половия акт да шепнете на някакъв „бебешки“ език. В края на краищата не приспивате пеленаче, а правите секс.
35. Не се страхувайте да показвате на партньора си страни от характера си, които той изобщо не познава. Разбира се, не бъдете крайни, започнете ато на игра. Връзките, които съществуват под мотото „той ме обича само такава, каквато ме познава“, твърде бързо стават сериозни. Този страх да се разкриете цялата убива еротизма, който се запазва жив от новото и от докосването до забраненото.
36. Докога ще се любите в мисионерската поза? Купете си някое еротично списание или гледайте видеокасета. Човек се учи, докато е жив.
37. Препоръчваме ви интензивно да се занимавате с тялото на партньора си. Не само с гениталиите и гърдите, има и други интересни, по-малко известни и скрити ерогенни зони, например носа, ушите и ходилата.
38. Къде остана спонтанността ви? Можете ли да си спомните как е било, когато сте се запознали? Когато например сте правили секс на места, които днес ви служат само за удобство – например в колата или на бюрото в офиса. Независимо къде и кога – просто правете секс. Обаждането на приятелката ви ще почака, а и яденето също.
39. Жената /а и мъжът/ трябва да притежава три неща, за да задържи еротичното привличане в една връзка:
* Дистанция. Доказано е, че еротиката изчезва най-бързо, ако спите в една и съща спалня. Отделните спални са много важни за задържане на сексуалното привличане.
* Бъдете непредсказуеми. Когато се влюбваме, знаем малко за другия. Непознатото е това, което ни привлича. Значи запазете частица неизвестност и никога не се разкривайте докрай пред партньора си.
* Чувството за хумор. Готовността винаги да се посмеете във всекидневните ситуации е това, което привлича партньора ви. Който е в състояние да решава проблемите си по този начин, остава интересен дори в леглото.
40. Притеснявате ли се да показвате голото си тяло? Най-важната предпоставка за хубавия секс е да се чувствате добре в собствената си кожа.
41. Бъдете свежа, пригответе няколко ароматизирани свещи, създайте настроение с някакъв, отговарящ на вкуса ви, еротичен филм. Чашка чай или вино, няколко зърна грозде, взаимно сложени в уста, приятно масажно олио по дланите. Имате време, достатъчно време. Правете бавни движения и силно се прегръщайте. Особено добре ще подейства, ако сложите лявата си ръка на гърба на височината на сърцето, а с дясната нежно масажирате гениталиите. Така през тялото преминава божествена енергия.
42. Всеки може да опита сексуално медитиране. Опитайте с партньора си да преминете през всички асоциации, които за вас съдържат понятията еротика и любов, удоволствие и страст. При всички случаи ще откриете нещо ново за себе си.
43. Възможно е еротичното привличане да ви е напуснало, защото сексът ви не среща разбиране от страна на партньора ви. Може би вие искате повече нежност преди оргазма, а партньорът ви – след това. Говорете с него по този въпрос.
44. „Fake it until you make it“ не означава да е престорите, че получавате оргазъм, а много преди това да стане да създадете истинска арена за любов, на която ще бъдете само вие и той. Изключете всекидневието от главата си и включете на вълна „секс и фантазии“. Пуснете подходяща музика, облечете се секси и му кажете, че е най-страхотният любовник на земята. Не му позволявайте да говори за обикновени практични неща. Вие сте тази, която режисира спектакъла и го накарайте да забрави за утре. Вие сте неговата секскралица!
45. В изтощеното тяло няма нито динамика, нито възбуда, да не говорим за някакво излъчване. Затова не тренирайте и не упражнявайте тежък физически труд преди да се любите. Нали не искате, легнали на възглавницата, да заспите? Достатъчно е преди секс да направите кратка почивка.
46. При започване на любовната връзка за всеки е лесно да предприеме нещо по-необичайно в секса. В началото човек се чувства силен, безсрамен и привлекателен,а освен това няма какво да губи. Колкото по-продължително е едно партньорство, толкова по-трудно успявате да покажете желанията и страховете си, за да не изненадате човека, когото обичате. Това е голяма грешка. Точно на този човек можете да се доверите. Ако и двамата се интересувате за предишните връзки на партньора си и сте достатъчно смели да реализирате желанията си, това е предпоставка за продължително запазване на еротичното привличане между двамата.
47. Препоръчваме ви: правете деца. Тогава сексът ще е изпълнен със смисъл и ще видите колко възбуждащо действа това.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.