Психолог под възглавката

Какво ни казва мъжкият поглед?

Днес мъжът почти не е загадка за жената. Цветът на очите му говори много за същността, освен ако не е решил да се скрие зад тъмни очила или цветни лещи… Защото специалистите твърдят, че цялата енергия е концентрирана в погледа.
Според учителя Петър Дънов дясното око има отношение към ума и духовния свят, а лявото към чувствата, сърцето и физическия свят. Очите изразявали дуализма в нас, единството на двете начала и доминирането на едното от тях. Спомнете си, че добре обучените нинджи умеят да поразяват противника си само чрез насочена концентрация на погледа. И така, какво се крие в мъжкия поглед…
Ако е остър…
Той сякаш те пробожда, символ е на излишна физическа енергия, която Адам изразходва по-скоро за разрушителни цели или за покоряващи дейности. Хора с такъв поглед не са много миролюбиви, не успяват да се въздържат в момент на афект, а когато са влюбени, се превръщат в разбивачи на нежни сърца. Дори да изглеждат привидно добронамерени, всъщност те са твърде ревниви към хората, с които живеят. Може да бъде като вулкан от страсти и еротични наслади, но и да проявява прекалена директност и липса на такт и чувствителност. Това го кара да бъде изпепеляващ. Те си казват: “Тази жена ще е моя сега, за после не знам!”
Очите му са големи…
Те изглеждат толкова трогателни! Не само защото са разсъдливи, истински благородни, нежни и деликатни натури. А и защото са наистина всеотдайни и изпълнени със загриженост за другите, със съчувствие и съпричастност към проблемите им. Лесно се засягат и могат да бъдат наранени. Погледнете ли ги, те сякаш ви казват: “Не ме наранявай, това ще ме накара дълбоко да страдам!” Широко отворените очи са и знак за наличие на аномалии в развитието на притежателя им, за липса на определени цели в живота. Големите изпъкнали очи издават бъбривост и весел нрав, толкова благоприятни за спокоен и успешен живот. Поради лесната си ранимост тези мъже не се чувстват добре близо до хора с проблеми. Честни и искрени, те очакват същото и от човека, когото обичат.
Твърде малки…
Издават аналитичен дух, хладнокръвен и пресметлив, на моменти даже мнителен! Този Адам не предпочита да афишира чувствата си. Толерантен, но само ако това му е от полза. В комбинация с плътни вежди, тези хора са способни да пропъдят и най-желаната от тях жена. Мъж с малки очи е претенциозен и капризен, изпадащ твърде често в мрачно настроение. Съвместният живот с него никак не е лесен. Той почти винаги е недоволен и много трудно му се угажда. Или по-скоро е цяло наказание за своята любима и съвсем не е дар от съдбата. С него животът е битка и търпимост, безкрайно съобразяване с моментното му настроение или с житейските позиции, които вече е възприел. Такива красавци не могат да ощастливят жената, но умеят да се самосъхраняват за нейна сметка.
Дълбоки и кафяви
Излъчват топлота, пожертвователност, сърдечност. Щедри към обекта на любовта си, притежателите им са готови на забележителни жестове и подвизи. Могат да бъдат предани задълго, даже за цял живот. Истински кавалери, но доста непредвидими. Нерядко оставят половинката си да скучае и сякаш я забравят напълно. Честолюбиви и докачливи, когато ги критикуват. Веднага са готови да се скарат с любимата и да питат настоятелно кой всъщност е мъжът в двойката! Колкото предани и вдъхващи сигурност и стабилност, толкова са и меланхолични, оставящи се да ги владеят моментните настроения.
Сини
Те съчетават студенина, но и философски дух. У тях  сякаш проникват невидимите светове и паралелните реалности. Хората със сини очи умеят с едната ръка да дават, а с другата да вземат. Успяват да вдъхват надежда, но после, вече спечелили я, не се въздържат да я отнемат като същински магове или направо да я изтръгнат без капка съчувствие! Синеоките мъже са истински авантюристи. Обичат риска, забавлението, опита, но и познанието извън традиционната наука. Те задължително се целят във високи върхове. Амбициите им надскачат всякакви установени представи. Затова ги наричат символи на човешкия прогрес, носители на стремежа за развитие. Творци по природа, синеоките дотолкова омайват и покоряват женската психика, че успяват да въвлекат в емоционалния си водовъртеж всяко женско сърце, да го накарат да синхронизира ударите си в такт с неговото бясно темпо. Тъй като са отдадени изцяло на амбициите си за развитие, кариера, пост или власт, работохолизмът им е честа причина за раздяла с любимия човек. Синеоките красавци са подходящи за епизодични срещи без сериозни и дълготрайни ангажименти.
Зелени
Тези аполоновци са с безброй интереси, които задоволяват педантично и прецизно. Зеленият поглед издава любопитство и то е основен мотив в личностното им развитие и в интимните отношения. Готови са изцяло да се отдадат на тръпката по новото, неоткритото, още непознатото. Умеят лесно да впечатляват с духовността си, с широките си знания в различни области, с познанията си за окултизма и пророчествата. Те са истински духовни рицари, обичат словесните дуели и търсят да приобщят в личната си орбита интелигентни и ерудирани дами заради удобството да имат винаги подръка с кого да поспорят и премерят сили. Поради точния и верен поглед към живота те изискват точно толкова от любовта, колкото могат да й дадат. Отговорни като съпрузи, но понякога налагат ограничения и се борят твърдоглаво за тях. С подобен мъжкар жената е готова да търси изчезналата Атлантида или да стигне до Тибет в изучаване на митичното!
Бадемови
Техният потенциал са острият ум и хитростта, но и дипломатичността, талантът за влизане под кожата на другите, особено ако това е любимата жена. Дамата обаче не бива да им се доверява напълно, ако не иска по-късно да съжалява за споделените си тайни. Ще й е трудно да склони Адам да разкрие докрай душата си, дори мъничко от чувствата си. Повечето жени се увличат по него неудържимо и изведнъж се оказват в плен на страстта си към този тип мъже. Симулиращ незаинтересованост, той бавно, но сигурно плете своята мрежа. Няма да повиши тон или да изрече укори към любимата си, ако се почувства засегнат. Но ще го регистрира някъде в мозъчните си гънки, ще го отнесе към чакащите контраудари.  Вместо словесни обяснения и романтични послания той ще й изпраща противоречиви позиви, буквално ще я засипва с денонощни SMS-писъмца, които тя ще вземе за тайни обяснения в любов. Но това ще е знак, че в любовта му тлеят само няколко въглена, които поддържа с външни ефекти и в един момент той тихо и кротко ще си отиде, оставяйки любимата да си задава множество въпроси за съвместното им минало!

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.