Психолог под възглавката

Какво възбужда жените

Подобно на мъжете и дамите харесват и се възбуждат от външността на противоположния пол, но при тях само това не  е достатъчно. Отговорът е сложен и многопластов, подобно на противоречивата и сложната женска природа.

Конструкцията на тялото при мъжа и жената е различна. Жените, заради основното си предназначение – раждане и отглеждане на деца, са развивали по-слаба мускулатура, но по-големи гърди, по-широки тазови кости с по-голямо разстояние между краката, повече мастна тъкан. Когато тези разлики са подчертани, те са по-силни сексуално възбудими и за двата пола, но са по-силно изразени при мъжете.

Ако при мъжете зрителните възприятия и възбудата са водещи фактори, то при жените, заради тяхната изключително сложна и противоречива природа, има други аспекти на сексуалността, които са доминиращи.

Доказано е, че жените са привлечени и се възбуждат в много по-голяма степен от възрастни мъже, излъчващи сигурност, увереност, които са успели в живота и бизнеса. Мъжете пък са привлечени в по-голяма степен от по-млади жени, с повече възможности за възпроизводство.

Жените реагират сексуално не на външните непосредствените знаци, а на атмосферата – топлата нежност, интимна обстановка, особено внимание, спокойствие, липса на напрежение или на опасност.

Жените предпочитат да оценяват мъже или могат да се възбудят не толкова от външните им характерности, като широки рамене, космати гърди, огромни бицепси, а от това, което те символизират – сила, комфорт, защита, увереност, успехи.

Ева обича да слуша комплименти, нежни думи и дори любовни клетви по време на секс.

Веднага добавяме, че през новото столетие настъпиха много съществени промени във възприятията и възбудимостта при жените. Новата им роля в съвременното общество им дава по-голяма свобода  на показване на реакции при общуването с другия пол. Сега нищо не може да спре Ева да демонстрира своя избор на партньор за секс…

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.