Подобно на мъжете и дамите харесват и се възбуждат от външността на противоположния пол, но при тях само това не  е достатъчно. Отговорът е сложен и многопластов, подобно на противоречивата и сложна женска природа.
Доказано е, че жените са привлечени и се възбуждат в много по-голяма степен от възрастни мъже, излъчващи сигурност, увереност, които са успели в живота и бизнеса. Мъжете пък са привлечени в по-голяма степен от по-млади жени, с повече възможности за възпроизводство. Жените реагират сексуално не на външните непосредствените знаци, а на атмосферата – топлата нежност, интимна обстановка, особено внимание, спокойствие, липса на напрежение или на опасност.
Жените предпочитат да оценяват мъжете или могат да се възбудят не толкова от външните им характерности, като широки рамене, космати гърди, огромни бицепси, а от това, което те символизират – сила, комфорт, защита, увереност, успехи.
Ева обича да слуша комплименти, нежни думи и дори любовни клетви по време на секс.
Веднага добавяме, че през новото столетие настъпиха много съществени промени във възприятията и възбудимостта при жените. Новата им роля в съвременното общество им дава по-голяма свобода  на показване на реакции при общуването с другия пол. Сега нищо не може да спре Ева да демонстрира своя избор на партньор за секс…