sexadviceСтатистика показва, че около 26-27% от жените никога не са достигали до оргазъм. А 15% са го изпитвали, но рядко. Мъдрите хора казват, че за всичко, което се случва на този свят си има причина. Каква е причината в двойката удовлетворен да остава само мъжът?

Първата е… Жената не е имала късмета да попадне на мъж, приемащ се за Казанова или Дон Жуан. Или казано по друг начин, попадала е на лоши любовници. Да, има такива, скъпи мъже. Отсъствието на удовлетворение при жената често е свързано с неумението на мъжа да я накара да се отпусне и да се отдаде на насладата. Има случаи, когато една жена живее 10-15 дори 20 години с един мъж, без да успее да почувства истинската страст. А след това, когато срещне друг, който умее да „събуди” чувствеността й, тя изживява оргазъм след оргазъм.
Затова специалистите съветвам мъжете: не се притеснявайте да експериментирате, да търсите онези чувствителни точки по тялото на партньорката си, чието докосване ще я накара да преживее истинска наслада. Ако, разбира се, не искате това да направи някой друг…

И тук трябва да признаем, че не за всичко са виновни мъжете. Има и други причини партньорката да бъде студена в леглото.

Второ – фригидността може да бъде вродена. Но тези жени са изключително малко. По-вероятно е да са налице здравословни фактори, такива, свързани с физическото състояние, с психиката. Понякога жената изпитва болка, дължаща се на възпалителни процеси. Добрата новина е, че след лечението им, болката изчезва.

И сега – няколко думи за психологията на ситуацията. Знаем, че жената е нежно, чувствено и ранимо същество. Много неща могат да убият желанието й за любов. Но е една от най-честите причини е усещането, че не е достатъчно обичана, желана, оттам – и женствена и сексапилна. Възможно е да е преживяла нещо в миналото, което да я е травмирало. В тези случаи мъжът трябва да бъде много внимателен и нежен, и търпелив.

Последствията и изходът от тази ситуация на неудоволствие…
Жените често имитират оргазъм. Защо го правят? Може би не искат да правят секс с точно този партньор. Не чувстват възбуда. Скучно им е. Имат нужда от промяна. Резултатът – сексът ще става все по-рядко явление. Какво е решението? И двамата партньори трябва да си  признаят, че проблем има. Трябва да поговорят за това и да решат дали искат да продължат напред. Ако е „да”, идва ред на съживяване на сексуалния живот – експерименти, играчки, ролеви игри. Ако е „не”, разговорът минава на друга основа…