Психолог под възглавката

Любов без наслада?

sexadviceСтатистика показва, че около 26-27% от жените никога не са достигали до оргазъм. А 15% са го изпитвали, но рядко. Мъдрите хора казват, че за всичко, което се случва на този свят си има причина. Каква е причината в двойката удовлетворен да остава само мъжът?

Първата е… Жената не е имала късмета да попадне на мъж, приемащ се за Казанова или Дон Жуан. Или казано по друг начин, попадала е на лоши любовници. Да, има такива, скъпи мъже. Отсъствието на удовлетворение при жената често е свързано с неумението на мъжа да я накара да се отпусне и да се отдаде на насладата. Има случаи, когато една жена живее 10-15 дори 20 години с един мъж, без да успее да почувства истинската страст. А след това, когато срещне друг, който умее да „събуди” чувствеността й, тя изживява оргазъм след оргазъм.
Затова специалистите съветвам мъжете: не се притеснявайте да експериментирате, да търсите онези чувствителни точки по тялото на партньорката си, чието докосване ще я накара да преживее истинска наслада. Ако, разбира се, не искате това да направи някой друг…

И тук трябва да признаем, че не за всичко са виновни мъжете. Има и други причини партньорката да бъде студена в леглото.

Второ – фригидността може да бъде вродена. Но тези жени са изключително малко. По-вероятно е да са налице здравословни фактори, такива, свързани с физическото състояние, с психиката. Понякога жената изпитва болка, дължаща се на възпалителни процеси. Добрата новина е, че след лечението им, болката изчезва.

И сега – няколко думи за психологията на ситуацията. Знаем, че жената е нежно, чувствено и ранимо същество. Много неща могат да убият желанието й за любов. Но е една от най-честите причини е усещането, че не е достатъчно обичана, желана, оттам – и женствена и сексапилна. Възможно е да е преживяла нещо в миналото, което да я е травмирало. В тези случаи мъжът трябва да бъде много внимателен и нежен, и търпелив.

Последствията и изходът от тази ситуация на неудоволствие…
Жените често имитират оргазъм. Защо го правят? Може би не искат да правят секс с точно този партньор. Не чувстват възбуда. Скучно им е. Имат нужда от промяна. Резултатът – сексът ще става все по-рядко явление. Какво е решението? И двамата партньори трябва да си  признаят, че проблем има. Трябва да поговорят за това и да решат дали искат да продължат напред. Ако е „да”, идва ред на съживяване на сексуалния живот – експерименти, играчки, ролеви игри. Ако е „не”, разговорът минава на друга основа…

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.