Новини

Митове за вагината

Вагината е гладка. Когато жените се епилират, проучват своята вагина, могат да разгадаят това, което изглежда като нередност. Например вдлъбнатата повърхност или негладка структура. Това не е причина да се безпокоите. Издатините и вдлъбнатините на вагиналните стени са нещо нормално.
Всяко вагинално течение означава болест. Определено не. Вагиналните секрети са  здравословни и предпазват от инфекции. Съществува правило-ако не е сърби, не гори и не мирише (повече от обикновеното) е нормално.
Във вагината може да загубите нещо… Преживявала ли сте някога ужаса, че не можете да си измъкнете тампона? Ако песара, тампона или каквото и да е неостро нещо и неинфекциозно може да остане във влагалището няколко часа и нищо няма да се случи. Това не е тунел в тази част от тялото ви и там нищо не може да се загуби. От влагалището се можете да извадите почти всичко, стига да сте спокойни. Могат да ви помогнат и съпругът ви или приятелка, защото ще имат по-друг ъгъл. Ако наистина не успеят, ще трябва да отидете на лекар или при гинеколог.
Вагиналният оргазъм е пълноценен. От гледна точка на  гинекологията Зигмунд Фройд  е за критика. Вярвал, че вагиналнияторгазъм е връхната точка и че това е единственият оргазъм. Имал чувството, че когато се стимулира клитора, оргазмът ще е второстепен. Тази теория е напълно погрешна.  Всеки оргазъм, който получавате –клиторен, вагинален или какъвто и да е друг, е просто фантастичен.
Сексологът съветва: опознайте я!
Искате ли след прочита на тази статия да се сближите повече със своята собствена вагина? Проучете я основно чрез очите си и с помощта на огледалото и пръстите. Постепено пъхнете целия си  пръст или двата си пръста във влагалището като правите това с въртеливи движения. Още при първите сантиметри ще усетите леко стягане на мускулите около входа на влагалището. Затова не трябва да бързате да проникнете, а да масажирате мускулите, за да се освободят. След това ще достигнете до меката лигавица на собствената ви вагина.
Ако по време на това себепознание изпитвате негативни емоции като студ, неприятно усещане, трябва добре да се замислите над това какъв е източникът за неприятното усещане. “Това е една част от тялото като всяка друга. Трябва да получите усещането, че тази част не е по-различна от лицето ви, което разрешавате да се целува. И трябва да се научите да обичате своята вагина. Ако постигнете това, в бъдеще тя ще ви се отплати богато”, съветват сексолозите.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.