Психолог под възглавката

Клиторът. Любовта и сладостта на Венера…

Женското тяло е съвършено. Сега обаче искам да ви разкажа за органа, наречен поетично от един италиански анатом „любовта и сладостта на Венера“.

Клиторът. Той няма репродуктивни функции. Единствената му роля е да доставя удоволствие.

75% т жените не могат да изпитат оргазъм без да бъде стимулиран клитора им. И при него, както и при мъжкия полов член, има главичка. Само че тя разполага с два пъти повече нервни окончания – цели 8000 на брой. Това дава донякъде обяснение защо този орган е толкова чувствителен и как дори при най-малкото, но правилно докосване, жената може да достигне много бързо до оргазъм.

Първото 3D изображение на клитор е направено през 2009 г. и предизвиква истински фурор. Оказва се, че органът си има и… крачета, с които се свързва с уретрата и вагината.

По време на половия акт външната част на клитора не получава ласки, но пенисът, който се движи във влагалището стимулира клитора отвътре. А там органът прилича на дълбока пещера с много разклонения.

Когато жената е възбудена тези пещерни образувания, разположени вътре, се наливат с кръв и се надуват. Появяват се топли, приятни изживявания.

И да, клиторът също получава ерекция.

В състояние на възбуда той може да увеличи размерите си няколко пъти, при някои дами – до 3 пъти… Преди настъпването на оргазма лекичко се смалява, а 10 секунди след великото удоволствие приема обичайните си размери.

При различните жени клиторът е с различни размери. Но размерът му няма значение за получаваното удоволствие.

Вагиналният оргазъм е свързан с разположението на клитора.

Съществува т.нар. „правило на големия пръст“, въведено от принцеса Мари Бонапарт – ако клиторът е разположен на по-малко от 2,5 см от входа на влагалището, жената получава лесно вагинален оргазъм.

Колкото по-голямо е това разстояние, толкова по-трудно е да се постигне мечтаният оргазъм.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.