Женското тяло е съвършено. Сега обаче искам да ви разкажа за органа, наречен поетично от един италиански анатом „любовта и сладостта на Венера“.

Клиторът. Той няма репродуктивни функции. Единствената му роля е да доставя удоволствие.

75% т жените не могат да изпитат оргазъм без да бъде стимулиран клитора им. И при него, както и при мъжкия полов член, има главичка. Само че тя разполага с два пъти повече нервни окончания – цели 8000 на брой. Това дава донякъде обяснение защо този орган е толкова чувствителен и как дори при най-малкото, но правилно докосване, жената може да достигне много бързо до оргазъм.

Първото 3D изображение на клитор е направено през 2009 г. и предизвиква истински фурор. Оказва се, че органът си има и… крачета, с които се свързва с уретрата и вагината.

По време на половия акт външната част на клитора не получава ласки, но пенисът, който се движи във влагалището стимулира клитора отвътре. А там органът прилича на дълбока пещера с много разклонения.

Когато жената е възбудена тези пещерни образувания, разположени вътре, се наливат с кръв и се надуват. Появяват се топли, приятни изживявания.

И да, клиторът също получава ерекция.

В състояние на възбуда той може да увеличи размерите си няколко пъти, при някои дами – до 3 пъти… Преди настъпването на оргазма лекичко се смалява, а 10 секунди след великото удоволствие приема обичайните си размери.

При различните жени клиторът е с различни размери. Но размерът му няма значение за получаваното удоволствие.

Вагиналният оргазъм е свързан с разположението на клитора.

Съществува т.нар. „правило на големия пръст“, въведено от принцеса Мари Бонапарт – ако клиторът е разположен на по-малко от 2,5 см от входа на влагалището, жената получава лесно вагинален оргазъм.

Колкото по-голямо е това разстояние, толкова по-трудно е да се постигне мечтаният оргазъм.