Той е готов по всяко време. Тя – по-рядко. Случва се на много двойки. Понякога ролите са разменени: тя иска, той – не. Ала обикновено мъжете са тези, които напират за повече секс.

Мъжете и жените са различни
Според природните закони, незначителна разлика разделя мъжете и жените. Партньорите, които се обичат, могат лесно да я превъзмогнат. Преди всичко, ако мъжете са готови да се съобразяват малко повече с емоционалните изисквания на жените.

Всеки с неговото си либидо
По-трудно става, когато партньорите са надарени с коренно различно либидо. Всеки човек има собствена, съвсем индивидуална нужда от секс. В повечето случаи в началото на една връзка това не прави впечатление на партньорите. В омаята на страстта сякаш всичко е наред. Чак, когато делникът се настани във взаимоотношенията им, те съзират съвсем ясно, че силата на страстта им е различна. И двамата страдат от това обстоятелство. Пренебрегнатият се чувства отхвърлен, необичан. Партньорът пък, който е поставен под натиск за повече секс, започва де изпитва чувството, че другият иска от него само едно нещо. В края на краищата и двамата си мислят: с любовта ни е свършено.
Трудно може да се определи къде е истината. Сексуалността е съществена съставка на нашата личност и по такъв начин – и на нашата връзка. Съвместимостта в секса е решаваща и за това, дали двама души изобщо ще си паснат или не.

Когато апетитът отмине

Една заблуда. Партньорите си мислят, че повече не могат да стигнат до общ знаменател в сексуалността. Но става въпрос само за временна криза. Нещо, което се случило в ежедневието ви, е променило и апетита ви за секс. За съжаление мъжете твърде бързо се примиряват с рутината. След като гледат мача по телевизията, те отбиват набързо номера, гасят светлината и – чао. Жените реагират по-нервно. Те са и по-чувствителни към стреса и неприятностите. Ако са прекарали деня си зле, вечерта няма да им е до ласки и секс. Не забравяйте: секс и любов не пламват след спорове, разправии или дискусии.
И още нещо, което с пълна сигурност няма да ви помогне: чудодейните средства за потентност. Само разбирателството може да оправи всичко. Разбирателството, любовта и добрата воля за съвместен живот.