Психолог под възглавката

От колко секс се нуждае любовта?

Той е готов по всяко време. Тя – по-рядко. Случва се на много двойки. Понякога ролите са разменени: тя иска, той – не. Ала обикновено мъжете са тези, които напират за повече секс.

Мъжете и жените са различни
Според природните закони, незначителна разлика разделя мъжете и жените. Партньорите, които се обичат, могат лесно да я превъзмогнат. Преди всичко, ако мъжете са готови да се съобразяват малко повече с емоционалните изисквания на жените.

Всеки с неговото си либидо
По-трудно става, когато партньорите са надарени с коренно различно либидо. Всеки човек има собствена, съвсем индивидуална нужда от секс. В повечето случаи в началото на една връзка това не прави впечатление на партньорите. В омаята на страстта сякаш всичко е наред. Чак, когато делникът се настани във взаимоотношенията им, те съзират съвсем ясно, че силата на страстта им е различна. И двамата страдат от това обстоятелство. Пренебрегнатият се чувства отхвърлен, необичан. Партньорът пък, който е поставен под натиск за повече секс, започва де изпитва чувството, че другият иска от него само едно нещо. В края на краищата и двамата си мислят: с любовта ни е свършено.
Трудно може да се определи къде е истината. Сексуалността е съществена съставка на нашата личност и по такъв начин – и на нашата връзка. Съвместимостта в секса е решаваща и за това, дали двама души изобщо ще си паснат или не.

Когато апетитът отмине

Една заблуда. Партньорите си мислят, че повече не могат да стигнат до общ знаменател в сексуалността. Но става въпрос само за временна криза. Нещо, което се случило в ежедневието ви, е променило и апетита ви за секс. За съжаление мъжете твърде бързо се примиряват с рутината. След като гледат мача по телевизията, те отбиват набързо номера, гасят светлината и – чао. Жените реагират по-нервно. Те са и по-чувствителни към стреса и неприятностите. Ако са прекарали деня си зле, вечерта няма да им е до ласки и секс. Не забравяйте: секс и любов не пламват след спорове, разправии или дискусии.
И още нещо, което с пълна сигурност няма да ви помогне: чудодейните средства за потентност. Само разбирателството може да оправи всичко. Разбирателството, любовта и добрата воля за съвместен живот.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.