cunnilingus1Че тази любов е полезна за мъжете, са изписани тонове литература. Но сега се оказва, че е изключително добра от здравословна гледна точка и за дамите.
1. Понижава нивото на стреса. По време на ласките се стимулират нервните окончания на устните и организмът произвежда хормона окситоцин, което има отпускащ и релаксиращ ефект. Дамите, които практикуват орална любов пет пъти седмично, по-рядко изпадат в истерия и преживяват много по-леко стресовите ситуации.
2. Работи срещу вредните навици. Според швейцарски учени фелациото помага на жените да откажат цигарите и да се справят с раздразнението. „Просто една активност на устата заменя друга, по-скучна и при това вредна”, казват специалистите.
3. Гори калории. За 26 минути орална любов се изгарят калориите от една пица, а 53 минути, приключили с оргазъм, „унищожават” калориите от 3 хамбургера и пакетче чипс!
4. Спермата съдържа полезни микроелементи, които подобряват състоянието на кожата и жизнения тонус, укрепват венците, както и хормона простагландин, който попадайки в организма, стимулира производството на женски хормони, в това число и естроген. Влияе положително на мозъчната дейност и дори има анти-ейдж ефект.
5. Облекчава протичането на бременността. Австралийски учени доказаха, че при жените, които активно практикуват орална любов, бременността протича без усложнения.

Риминг – новото „чудо” на оралната любов
Риминг представлява игра с езика в аналната област на партньора. Съветът е да се прави само, ако се харесва и на двамата. Няма точно определен момент, в който да минете от „леки закачки” към по-сериозни действия с уста, но ако усетите, че на партньора му харесва, можете да продължите със същинската част. Добре е да се практикува с постоянен партньор, на когото имате доверие, заради опасността от болести (примерно попадането на чревни паразити или бактерии в устната кухина).