Психолог под възглавката

Похвално слово за феромоните

Преди около 200 години Наполеон написал в писмо до възлюбената си Жозефина: “Не се къпи, докато дойда!” Гениалният пълководец държал много на мириса на любовта и не се отрекъл от него до края на дните си…
Забравеният код на естествените ухания
Било е време, когато хората са го владеели до съвършенство. И макар напоследък ние да сме го позабравили, той стои скрит някъде в паметта на гените ни. Феромоните са микроскопични вещества, с които именно може да бъде обяснен фактът, че един невзрачен на вид мъж може да ни се стори обаятелен. За разлика от аромата на прясно опечената баница или кекс  обаче “емоционалните” аромати не се осъзнават, но тайно определят нашата сексуалност и нашето настроение. Специален орган, разположен в носната преграда, улавя “посланията” на феромоните и ги “превежда” към съответен отдел в главния мозък. Когато се чувстваме уверени в себе си, в душевен подем, всички забелязват това и ни обръщат внимание. Благодарение на феромоните.
98% от хората умеят да разчитат техните послания. Има и уникални случаи – например незрящият британски пианист Джордж Ширинг може да определи колко привлекателна е дамата, която влиза в стаята, само по миризмата! Както се казва – блазе му!
Когато двама се съберат в едно
Защо се влюбваме в един мъж от пръв поглед, а друг, макар и да прилича на Брад Пит, ни отвращава? Всичко зависи от миризмата му. В повечето случаи харесваме мъже, чийто имунотип е абсолютно различен от нашия. На едно подсъзнателно ниво организмът знае, че така е най-добре за бъдещите ни наследници от генетична гледна точка. В Централна Африка много от племената все още си избират партньор по миризмата. И както изследователите подчертават, грешките почти липсват.
Тайната на Мерилин Монро
Рокля с голямо деколте, пухкави устни, цветът на косата… Само това ли е? Абсолютно не! Хората, които биват обявявани за секссимволи, “пръскат” във въздуха повече полови феромони, които хипнотично влияят върху ума и сърцата на противоположния пол. Учените са на мнение, че блондинките произвеждат много по-активно тези странни вещества, затова и успехът им сред мъжете е толкова грандиозен. За разлика от този на брюнетките.
Къде “живеят” феромоните?
Уви, не всяка клетка от нашето тяло отделя феромони. Те “обитават” строго отредени им територии. При мъжете мощен източник на феромони е спермата. Големи количества от феромона адростерон се отделят с потта. Източник на феромони са кожата, косата, мишниците. Един от най-силните женски феромони – копулинът, се отделя във влагалището.
Ароматите на любовта
Най-лесно е да си набавите парфюм, обогатен с полови атрактанти. Можете да си купите подобно нещо в почти всеки сексмагазин, цената варира между 50 и 100 лева. Не трябва обаче да прекалявате с парфюмите, защото в един момент техният аромат може да заличи този на естествените ви феромони. Е, съществуват и бабини рецепти – цветове от билки, листа от рози… Вие си знаете.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.