Психолог под възглавката

Половият темперамент на партньорите е много важен за всяка връзка

„Искам да е висок, красив, добре сложен, интелигентен, с чувство за хумор…“.  Това не е част от обява за запознанства, а представата на всяка жена за подходящия партньор. Странно защо обаче никога не ни идва наум да се оглеждаме за мъж, който да ни подхожда сексуално?
Сексолозите са категорични – когато двама души се избират, те трябва да съобразяват и сексуалните си предпочитания, темперамент. Иначе в един по-далечен момент разводът бил неизбежен. Така че преди да вземете онова важно решение за „бракуване“, добре огледайте своята половинка.
Половият темперамент е сложно нещо и се определя от нивото на хормоните в тялото на всеки човек, от действието на нервната система и силата на влечение към другия пол.
Има три типа хора – със силен, слаб и среден сексуален темперамент. Тоест ако вие сте много „гореща“ жена, ви трябва съответно също толкова „горещ“ мъж.
Хората със силен темперамент си личат от малки. Те съзряват по-рано от връстниците си – на 12 години, а на 13 вече може да водят полов живот. При тях сексът е проблем номер едно. Това са хора експериментатори, които превръщат сексуалното общуване в дълга любовна игра. И ако партньорът им не издържи на темпото, те ще започнат да се оглеждат встрани за нещо „ново“.
Освен това според специалистите съществува зависимост между телосложението и сексуалната активност. „Горещите“ жени обикновено са ниски на ръст, с добре оформен бюст и бедра, къси крака. Що се отнася до мъжете в тази категория, те са средни или ниски на ръст, добре сложени (широки рамене и тесен ханш) и с повишено количество „растителност“ по тялото. Обикновено тези хора са душата на компанията. Те са много активни, общителни и остроумни. И като правило повечето от тях са успели в живота.
Съвсем по друг начин стоят нещата при хората със слаб полов темперамент. При тях процесът на съзряване обикновено закъснява, а интересът към другия пол трудно се забелязва от пръв поглед. Те са полови въздържатели. Мъжете от този тип са високи, с дълги крака, по-широки в таза и много слабо окосмени. Жените пък са със слабо оформен бюст и много тесен ханш и бедра. По характер „слабите“ Еви са мълчаливи, трудно общуват с хората. Мъжете обикновено са непоправими романтици, способни да „удавят“ една жена с любов и нежност. Почитатели са на постоянните отношения. Ето защо са много подходящи за дом, семейство!
Най-многочислена обаче е групата на хората със среден полов темперамент. При тях има от всичко по малко. Съзряват като по разписание. Сексуалното им влечение към другия пол е достатъчно силно, за да има честа смяна на партньорите. Сексът е важен, но не е всичко!
Сексолозите твърдят, че най-добрият вариант за съжителство е единият партньор да е със „среден“ темперамент, а другият със силен или слаб. Добре е преди да чуят звуците на Менделсон, мъжът и жената да поживеят заедно, за да се разберат кой какъв е. Трудно се поддържа равновесие между огън и лед, нали?
Разбира се, сексуалното „пасване“ между двата пола не е достатъчно за един устойчив, стабилен съюз. Необходими са и много търпение, любов, способност да се правят компромиси.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.