„Искам да е висок, красив, добре сложен, интелигентен, с чувство за хумор…“.  Това не е част от обява за запознанства, а представата на всяка жена за подходящия партньор. Странно защо обаче никога не ни идва наум да се оглеждаме за мъж, който да ни подхожда сексуално?
Сексолозите са категорични – когато двама души се избират, те трябва да съобразяват и сексуалните си предпочитания, темперамент. Иначе в един по-далечен момент разводът бил неизбежен. Така че преди да вземете онова важно решение за „бракуване“, добре огледайте своята половинка.
Половият темперамент е сложно нещо и се определя от нивото на хормоните в тялото на всеки човек, от действието на нервната система и силата на влечение към другия пол.
Има три типа хора – със силен, слаб и среден сексуален темперамент. Тоест ако вие сте много „гореща“ жена, ви трябва съответно също толкова „горещ“ мъж.
Хората със силен темперамент си личат от малки. Те съзряват по-рано от връстниците си – на 12 години, а на 13 вече може да водят полов живот. При тях сексът е проблем номер едно. Това са хора експериментатори, които превръщат сексуалното общуване в дълга любовна игра. И ако партньорът им не издържи на темпото, те ще започнат да се оглеждат встрани за нещо „ново“.
Освен това според специалистите съществува зависимост между телосложението и сексуалната активност. „Горещите“ жени обикновено са ниски на ръст, с добре оформен бюст и бедра, къси крака. Що се отнася до мъжете в тази категория, те са средни или ниски на ръст, добре сложени (широки рамене и тесен ханш) и с повишено количество „растителност“ по тялото. Обикновено тези хора са душата на компанията. Те са много активни, общителни и остроумни. И като правило повечето от тях са успели в живота.
Съвсем по друг начин стоят нещата при хората със слаб полов темперамент. При тях процесът на съзряване обикновено закъснява, а интересът към другия пол трудно се забелязва от пръв поглед. Те са полови въздържатели. Мъжете от този тип са високи, с дълги крака, по-широки в таза и много слабо окосмени. Жените пък са със слабо оформен бюст и много тесен ханш и бедра. По характер „слабите“ Еви са мълчаливи, трудно общуват с хората. Мъжете обикновено са непоправими романтици, способни да „удавят“ една жена с любов и нежност. Почитатели са на постоянните отношения. Ето защо са много подходящи за дом, семейство!
Най-многочислена обаче е групата на хората със среден полов темперамент. При тях има от всичко по малко. Съзряват като по разписание. Сексуалното им влечение към другия пол е достатъчно силно, за да има честа смяна на партньорите. Сексът е важен, но не е всичко!
Сексолозите твърдят, че най-добрият вариант за съжителство е единият партньор да е със „среден“ темперамент, а другият със силен или слаб. Добре е преди да чуят звуците на Менделсон, мъжът и жената да поживеят заедно, за да се разберат кой какъв е. Трудно се поддържа равновесие между огън и лед, нали?
Разбира се, сексуалното „пасване“ между двата пола не е достатъчно за един устойчив, стабилен съюз. Необходими са и много търпение, любов, способност да се правят компромиси.