Психолог под възглавката

Размерът, който има значение

размерЖените може и да казват, че избират мъжете по любов,  по размера на заплатата или излъчването и да не признават, че онова, което се крие отпред в панталона е от значение, но… лъжат. Ако срещата в леглото се окаже разочарование, всички останали плюсове губят смисъл, категорични са специалистите.

И обратното – ако сексът е бил добър, въпреки наличието на куп други недостатъци, раздялата с мъжа става много по-трудна. Според учените може да се говори дори за сексуална зависимост, както се говори за финансова, например. Един от сексолозите разказва, че негова клиентка се опитвала в продължение на три години да се раздели с женения си любовник. Неуспехът си обяснявала с едно единствено изречение – „Има идеалният размер…”. Може да ви звучи невероятно, но е факт. Който дава отговор на въпроса наистина ли размерът има значение.

Тежката дума на науката. Според резултатите от проведено наскоро изследване, публикувано в The Daily Mail, размерът на члена винаги е бил и си остава единственият водещ критерий при избора на партньор от страна на жените. Учените обаче успокояват представителите на силния пол, обяснявайки, че важен всъщност е не самият размер, а пропорциите на члена. Т. е. той да изглежда съразмерен с останалата част от тялото. Италианските изследователи пък установили, че големите пениси отдавна са останали в миналото. Средностатистически дължината на мъжкото достойнство е намаляла с 10 процента и ако през 1948 г. средната дължина е била 9,7 см, сега тя е само 8,9 см.

От първо лице. Разбира се, когато става въпрос за секс, не трябва да се доверяваме само на науката, а и на личния опит. Големият размер осигурява по-дълбоко проникване, което със сигурност доставя и по-голямо удоволствие. В същото време обаче, големият размер може да причини и дискомфорт, болка, дори вътрешни наранявания. Затова, ако на вашия партньор му е провървяло с размера, в никакъв случай не пропускайте любовната игра. Сексолозите съветват преди самото проникване жената да е достатъчно добре „загряла”. От една страна това й гарантира по-голямо удоволствие, от друга, ще й спести неприятното усещане за силово проникване. В случая, когато партньорът е с по-малък пенис, помислете за пози, в които проникването е по-дълбоко, например кучешката или 69, както и за допълнителни стимулиращи средства като сексиграчки.

Полова и психологична съвместимост? Размерът на пениса има значение, но удоволствието зависи и от размера на влагалището. При някои дами след раждане влагалището се разширява, други практикуват различни йога практики, които стягат мускулите там долу. Всичко това се отразява на усещанията от проникването. А според специалистите, дори половите органи на двамата партньори да си подхождат идеално по размер, пак не е сигурно, че ще си паснат в леглото, защото освен физическите, налице са и психологически фактори – миризми, докосване, глас, усещане… Сексуалното излъчване и енергия са също толкова важни, колкото и размерът. То обаче може да се контролира. На помощ му идват интериора на помещението, облеклото на партньорите, романтичните моменти – музика, светлина, аромати.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.