Това изобщо не означава, че мъжът няма желание. Нито, че причината е някъде във вас. Според направено наскоро проучване 21% от мъжете в Западна Европа на възраст между 30 и 80 години са импотентни. И само 14% вземат съответните контрамерки. Стресът, алкохолът и нарушенията в кръвооросяването могат за секунди да погодят лош номер на мъжа. А когато „не може”, той страда психически. Страда и жената до него. Неможенето обаче не е нито диагноза за цял живот, нито присъда. Предлагам ви три ситуации и три решения.

* При първата ви среща в леглото, той е мек. Спокойно, причина за паника няма! Просто леко неудобство. Може да се дължи на временно смущение, защото мъжът е силно напрегнат и възбуден. Случва се. Важното е да не се панираш и да не започнеш да кудкудякаш като кокошка пред празна чиния. Прояви чувство за хумор. Отмини случилото се… Не се опитвай да му обясниш защо не се е получило, ако искаш да го видиш пак и то във форма. Започни бавно отначало: “Страшно харесвам тялото ти…”

* Понякога той не получава ерекция… Ами и той е човек. Сигурно и на теб ти се е случвало да не се овлажниш, въпреки желанието! Не му казвай “Това може да се случи на всеки!” Той не е всеки, а твоят мъж! Опитай се да откриеш възможните причини и да отстраниш навреме. Дали не е бил подложен на стрес в офиса? Не спи ли твърде малко? Да не би пък да е прекалил с пиенето? Заминете някъде двамата през уикенда. Дори това да е в най-близкия мотел. Без деца, без мобилни телефони, без каквото и да е напрежение…

* Често пъти му е трудно да получи ерекция… Помогни му като запишеш час при лекар, мъжете мразят тези неща. Но не влизай с него в кабинета, ако той не иска. Специалистът ще уточни дали той има сериозни проблеми или просто начинът му на живот му пречи. Показвай му, че е желан: който се чувства желан, по-бързо получава ерекция.Създай приятна атмосфера у дома. Забрави за упреците и скандалите. Използвай афродизиаци, когато готвиш.  Ароматът им събужда страстни чувства. Спортувайте заедно. Засили ли се кръвообращението, лесно се постига ерекция.