Психолог под възглавката

Секс по задължение? Не го правете!

Стресът по време на секс не е рядък проблем! Защо се стига дотам? Защото днес много хора нямат време… Прибират се у дома изтощени, похапват, а после заспиват пред телевизора. Случва се и да не сме доволни от начина, по който изглеждаме, и съответно да не ни се отдава на любовни ласки. Причините, поради които жените не се отдават с желание сексуалните си пориви са различни и многопластови.
Кои са най-често срещаните, можем ли и как да освежим сексуалния си живот?


Когато работата изяжда времето ни на 100%

Препълнената с ангажименти програма всеки ден, ни кара да пренебрегваме онова приятно чувство в слабините. Работата, почистеното и подредено жилище, вкусната, здравословна храна – всичко това изисква енергия и внимание всеки ден. Но след като сме приготвили и хапнали вкусната вечеря, почистили сме кухнята и сме подредили дома, ни се иска само да си полегнем. Секс? Не, брагодаря! Утре ви чака отново ранно ставане. Звучи банално и много просто, но двойките трябва да си „уговарят“ срещи! Усещането „Аз те желая“ не идва от само себе си, особено, когато живеят заедно. За да се отдадете на пълно удоволствие, се нуждаете от достатъчно свободно време. Постарайте се да си го огусигурите, ако не искате по-сериозни проблеми в двойката. Излизайте само двамата, вземете си готова вечеря и оставете чиниите неизмити поне веднъж, за да се отдадете на любовни игри. Можете да издържите една вечер без любимия си сериал или шоу, но ако стоите дълго без секс, ще се чувствате нещастни, депресирани, озлобени, и в работата няма да ви върви!

Няма перфектни хора, нали го знаете?
„Коремът ми е понапълнял“, „При осветление той вижда портокаловата ми кожа“…  Не забравяйте, че перфектни хора няма и че 99% от мъжете са дотолкова в плен на своя оргазъм, че надали ще забележат по-големите ви гърди или по-стегнатите ви форми.  Нищо не ви спира да ходите два пъти седмично на фитнес или просто да вървите по-често пеша, за да се чувствате по-добре. Важно е да направите тялото си свой приятел – да го обичате и да се грижите за него – с масажи, например, и да му доставяте удоволствие със… секс.

Не правите секс, защото не получавате оргазъм всеки път?
Уви има и такава вероатност. Ако започвате да правите секс с идеята за оргазъм до 10-ата минута, най-добре е да гледате телевизия! Факт е, че в името на добрия брак, 51% от жените симулират „върховия си момент“. Ни ене ви съветваме да го правите. Защото рано или късно неудоволствието ще вземе връх и тогава наистина ще се стигне до разрив.  По-добрият вариант е да споделите с партньора си, че невинаги е възможно да получите оргазъм. Също така е добре да му покажете какво ви кара да се чувствате добре в секса. Така и оргазмът ще стане реалност!

Не се любете като по задължение, (навик)! 

Стресът по време на секс не е рядък проблем!

Аз и мъжът ми правим секс максимум два пъти месечно. Или нямаме време, или като намерим такова , аз съм в лошо настроение. Понякога съм недоволна от тялото си и се затварям в себе си. В такива ситуации нищо не се получава. Само при нас ли съществува този проблем в отношенията, или и при другите дойки се наблюдава? Как може да освежим сексуалния си живот?
…., 37г.

Разбира се, че вие и вашият съпруг не сте частен случай. Най-големият  унищожител на удоволствието е стресът. Ако знаете обаче какво  предизвиква  стреса в ежедневието ви, можете съзнателно и ефективно да се преборите с него.
Причините, поради които жените не се отдават цялостно на сексуалните си желания, са многопластови. Ето и най-често срещаните сред тях!

1.    Капанът на времето

Препълнената с ангажименти програма всеки ден, ни кара да пренебрегваме онова приятно чувство в слабините.
Работата, почистеното и подредено жилище, вкусната, здравословна храна – всичко това е част от ежедневната програма. И така, когато след питателната вечеря, почистим кухнята и подредим дома си, ни се иска само да си полегнем във фотьойла и да се насладим на края на работния ден. Секс? Моля? НЕ!! Все пак и утре ни чака отново ранно ставане.
Звучи банално и много просто, но двойките трябва да си „уговарят“ срещи!
Усещането „Аз те желая“ не идва от само себе си, особено, когато живеят заедно.
За да се отдадем на пълно удоволствие, се нуждаем от достатъчно свободно време!

2.    Капанът на тялото

Познавате ли перфектна жена? НЕ? И ние не познаваме. „Коремът ми е понапълнял.“, или „При осветление той вижда портокаловата ми кожа.“ Това са често срещани реплики, но са си чисти глупости!
Разбира се жените могат да се изтезават с часове във фитнес салона или пък да си купуват секси бельо, но най-важно си остава да направим тялото си свой приятел – да го обичаме и да се грижим за него с масажи и да му доставяме удоволствие със …секс.
Не забравяйте! 99% от мъжете са до такава степен в плен на своя оргазъм, че надали ще забележат по-големите ви гърди , или по-стегнатите  ви форми.
А тези от мъжете, които се отнасят към нас като към коне за продан, или не са достатъчно възбудени, или са от най-лош „сорт“ – невъзпитани и груби! Кой би искал да си има работа с такъв човек? Никой!

Капанът на „оргазма“!

Смешно, но факт! Жените, които имат очевидни проблеми с това да свършат, нямат никакъв проблем, когато се самозадоволяват. Само при сексуален акт с интимния партньора не се получава!
Тази от нас, която ляга в кревата с мисълта „до 15 минути трябва да изпитам оргазъм“, може спокойно да се облече обратно и да се погрижи за неизгладеното пране.
Не би помогнало на добрия секс, ако единият партньор се върти около другия като Аладин около вълшебната лампа. Затова в името на мира и спокойствието в двойката 51% от жените симулират „върховия си момент“.
По-добрият вариант все пак е да споделите на партньора си, че не винаги е задължително и възможно да постигнете оргазъм. Също така е добре да му покажете какво ви кара да се чувствате добре в секса!

Как оценят мъжете своите сексуални умения?

47%    33%    5%
Средностатистически умения!     Преценят своите сексуални умения като „над средното ниво“.  Размерът няма значение, (а по-скоро как си служиш с него!)    Смятат се за супермен! Зашото партньорката винаги достига до върхов момент? Отдавна не съм се смяла така…Я си помислете за благородните лъжи!

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.