Психолог под възглавката

Сексът от мъжка и женска гледна точка: могат ли разликите да станат допирни точки?

Няма две мнения, че той е удоволствие, но разбирано по различен начин от мъжете и жените…
Знаете ли с какво се различават хората от маймуните?  С това, че последните правят любов само тогава, когато иска дамата. Ако тя не е в настроение, нахалният кавалер рискува да получи такава плесница, че дълго ще я помни. У хората обаче често пъти ситуацията е почти обратната. След което и жените, и мъжете се оплакват, че не получават от секса никакво удоволствие. Още един проблем. Мнозинството от мъжете са твърдо убедени, че това “приятно занимание”, кратко наречено любов, може да продължава 5-6 минути. И всички ще са доволни. За първото те са прави, за второто обаче грешат. Мъжът е способен да получи удоволствие и за 1 минута, но на жената, за да се почувства щастлива, й трябва поне половин час. Както се казва, почувствайте разликата!
С любовниците, разбира се, е по-просто: с тях не правят нищо друго освен секс, затова те могат да отделят не само минути, но и часове. Ако обаче мъжът и жената живеят заедно… Той и тя се прибират от работа, вършат куп неща, отговарят на телефонни обаждания, гледат телевизия или четат вестник и най-накрая си лягат. При 9 случая от 10 дори единият да пожелае да прави любов, вторият и не помисля за това. Специалистите препоръчват на мъжете да запомнят, че жените искат да се чувстват обичани преди самия акт, а не по време на него.
С други думи, жените искат любов, а мъжете – секс.
И което е най-интересното, мъжете искат секс много по-често, отколкото жените. А жените искат любов винаги. Затова най-важната задача за мъжете е да се научат да не бъркат любовта със секса, по-често да галят партньорките си и да им нашепват нежни думи.
При жените впрочем също не всичко е толкова просто. Свръхсексапилната външност може да прикрива истинска ледена царица, а с нищо непривличащата погледа може да се окаже в леглото мечта за всеки мъж. Интересно е, че много жени се съгласяват на интимна близост само за да докажат своята привлекателност. Или на приятелките, или на себе си. Сексът сам по себе си не ги интересува.
Освен това жените имат не по-малко комплекси в леглото от мъжете!
Докато представителите на силния пол са загрижени само за своите сексуални способности, а дребните подробности като увиснал корем или не особено стройни крака по принцип не ги интересуват, жените са загрижени най-малко за ова колко са сексуални. Много повече ги притесняват гънчиците на талията, малкият (или прекалено големият) бюст… И тъй като двете заинтересовани страни не споделят своите комплекси, те съответно
не получават и желаната реакция. Мъжът жадува да бъде оценен като най-големият майстор в леглото, а жената – да чуе колко е прекрасна.
За мъжете сексът е занимание, помагащо при борбата със  стреса
Ако след като сте разказали на любимия за болестта на бенджамина ви и за страданията ви  по този повод, а той  ви предложи да си полегнете, не го упреквайте в коравосърдечност! В този случай той наистина е искал да ви успокои. Да ви избави от стреса по начина, който най-много помага на него. Удивително е всъщност как мъжете и жените живеят един до друг цял живот и, меко казано, понасят присъствието на другия. Разбиранията им за секс, интимност, любов са съвсем различни. Но въпреки всичко те живеят заедно, а някои дори успяват да са щастливи в любовта и брака.
И още нещо. Жените обожават да говорят за секс
Преди него, по време и след. “Обичаш ли ме?” – пита жената в “най-неподходящото” от гледна точка на мъжа време. Изводът е: самият процес като такъв наистина може да продължава 6 минути и всички да останат доволни. Обаче преди това би било добре мъжът да дари на своята дама максимум любов и нежност, а жената да разбере, че нейният партньор мълчи не защото е дърво, а защото не може да прави две неща едновременно! За разлика от нея…

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.