Bezumna LubovНа 14 март по кината у нас тръгва един романтичен филм – „Безумна любов”.  Както вече писахме, филмът разказва историята на изискана девойка и привлекателен млад мъж, между които пламва необуздана любов. Връзката между двамата става дори по-силна и безразсъдна след намесата на родителите им, които се опитват да ги разделят.
Сценаристът и режисьор на лентата – Шана Фесте, разказва за интереса си върху проекта: „Приех да режисирам филма, защото ми се искаше да направя една съвременна любовна история. Бях привлечена веднага от идеята да направя филм за процеса на влюбване и да се занимая отблизо с тема, която е важна за мен – да бъдеш смел и да поставиш любовта на първо място. Да изпратиш това послание до стотици или хиляди хора от това поколение е невероятна възможност.”
Целта на Фесте била да създаде на екрана преживяване, което ще докосне всеки човек в публиката. Да покаже силата и страстта на първата любов във всеки един кадър от филма. „Исках историята да има щастлив край. Исках героите в нея да спечелят, а с тях да спечели и любовта. Това е нещото, което исках да покажа – че първата любов може да бъде и най-силната!”, казва Шана.
„Докато пишех „Безумна любов”, мислих много за „Ромео и Жулиета” и бях вдъхновена от фотографията на Райън МакГинли. Връзката с младежите, с хората в тийнейдърската възраст,сближава, забавна е и подмладяваща, и секси. Не ми се иска любовта на главните герои да се възприема като далечна. Иска ми се зрителят да я възприеме така, сякаш я съпреживява, усеща я. Фотографиите на МакГинли ви позволяват да се почувствате като част от света им, това искам и аз за своите герои – Джейд и Дейвид. Дейвид е мрачен, но по своему чаровен младеж, който събужда по невероятен начин момиче като Джейд.“
Режисьорката споделя още, че едно от нещата, които са я спечелили за проекта е възможността да види любовната история разказана на екрана. „Пожелах си да имам това, което изпитах, докато гледах филма. След прожекцията вървях и си мислех, че не мога да чакам да се влюбя, не мога да чакам да срещна момчето и да имам всичко това… Ето това искам всяко момиче в публиката да си помисли.

Bezumna Lubov1