От опит

Скандалите ме правят по-красива…

Забелязвали ли сте за какво се карате с половинката си? Че той се опитва да ви дава акъл за нещо, което правите вие, и обратното – че вие се опитвате да го поучавате в нещо, което си може и сам… Тоест мога да заключа, че скандалите всъщност показват колко се обичат двама души. Не, в никакъв случай не искам да ви кажа, че за да върви връзката ви и да сте щастливи, трябва всяка седмица по два часа да се наддумвате. Просто искам да оправдая тези понякога абсолютно безполезни словесни престрелки, завършващи нерядко със сълзи и думи като “Мило, ще ме гушнеш ли…” и “Кажи колко ме обичаш”…
Да, в скандалите има нещо благотворно, дори съзидателно. Като в гръмотевичните бури. Природата се изчиства от лошотията си, а после изведнъж, когато грейне дъгата и небето стане прозрачносиньо, всички забелязват и оценяват красотата й. Същото е и при връзките – след един истински скандал идва време на спокойно и преоткриващо, любвеобилно поведение. Дори нещо повече – забелязах, че след като съм се посърдила с любимия, а после сме се целунали опрощаващо, цветът на лицето ми е много по-чист, по-светъл, а излъчването ми с една степен по-добро и очарователно.
Разбира се, далеч съм от мисълта, че скандалите са нещо задължително, за да се поддържате в добра форма. Ако можете да минете и без тях, ще е направо чудесно. Но те са като подправката за храната и клюката за живота. Но не онези лоши, зли и нападателни скандали, в които крещите доста нецензурни определения и дори замервате отсрещната страна с подръчни материали. Те по-скоро са знак, че може би не сте един за друг. Или че със сигурност имате някакъв проблем, който ако не решите в скоро време, може да преобърне лодката на съвместното ви съществуване. Говоря за онези малки караници за определяне на водещия, на лидера, за печелене на точки за надмощие. Те са забавни. И опознавателни. Защото няма по-добра ситуация за опознаване на някого от момента, когато той е ядосан и подвластен на емоциите. Тогава именно можете да прецените докъде ще стигне партньорът ви и дали границата на търпението и добрите обноски ви задоволява.
Мдаа, животът ни предлага невероятно много ситуации, в които да откриваме отново и отново себе си и околните. Използвайте ги, за да не се изненадате някой път, че изобщо не сте познавали съседа в леглото си.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.