Психолог под възглавката

Три мита за женската сексуалност

Изследванията, посветени на женската сексуалност, не са много. Сексолозите са категорични, че женската сексуалност има много сложна природа, лесно е да бъде нарушена и се поддава на различни влияния, например менструалния цикъл. Американският психолог Сеймур Фишър, изследвал 300 жени, стигнал до извода,  че сексуалната активност на дамите зависи в голяма степен от емоционалното им състояние.  Според него често жените не могат да получат оргазъм, защото не могат да се отдадат напълно на любимия човек, страхувайки се да не го загубят. .. Жените се оплакват три пъти по-често от мъжете от липсата на нежност и топлота от страна на партньора. Изследвания показват, че представителките на нежния пол държат повече на отношенията, отколкото на техниката в леглото.
Мит 1: С друг партньор нещата ще са по-различни
Уви, смяната на партньора не винаги води до желания резултат. По данни на американски изследователи от Бостън, мъжете и жените, които имат постоянен партньор дълги години, са по-удовлетворени от сексуалния си живот. Една от причините – могат по-спокойно да изразяват желанията си.
Мит 2: Женствеността е гаранция за силна сексуалност
Не точно. Доктор Ирвин Голдстайн, завеждащ Клиниката по сексуално здраве в Бостън, използвал в практиката си вещество, подобно на мъжкия полов хормон тестостерон. Според него, наличието на това вещество в кръвта повишава женската сексуалност. В медицинския център Седарс-Синай в Лос Анджелис са направени тестове с лепенки с тестостерон. Дамите, които са ги използвали, заявили, че в леглото се чувстват с 20 години по-млади.
Мит 3: Работата пречи на личния живот
Не съвсем. По данни на американски и германски сексолози, работещите дами, особено тези, които са заети с умствен труд, се отличават с по-висока сексуална активност и водят по-емоционален полов живот, отколкото домакините. И не е странно, че степента на сексуалната активност на жените е пряко свързана със социалните им контакти, броя на увлеченията и контактите им.

Убийци на женската сексуалност
Прекалената грижа за домакинството. Обичайното ни желание да държим всичко под контрол понякога е прекалено изморителна. И накрая на деня ни се иска само едно единствено нещо – да вдигнем крака на дивана и да си починем… Съвет: Ако искате да ви ценят не само като добра стопанка и майка, отделяйте последните 20 минуто от деня, преди да си легнете само за вас – вземете вана, разходете се, правете секс – това е много по-важно от съставянето на списък с утрешните ви занимания.
Депресията. Често преумората всъщност прикрива депресия, за която много жени дори и не подозират. Един от симптомите е именно намаленият сексуален апетит. Съвет: обърнете се към специалист.
Еднообразието. Често семейните двойки правят секс по едно и също време, на едно и също място. Сексолозите са установили, че по време на отпуската и в непозната обстановка сексът се случва 3-4 пъти  по-често. Съвет: Периодично променяйте нещо в сексуалните си навици. При първа възможност си организирайте романтични вечери и свещи, изненадвайте се с приятни подаръци…

Може също да харесате...

1 коментар

  1. Поздравления за добрата статия.
    В допълнение бих предложил още малко четиво за тестостерона и въздействието му върху тялото.
    http://blogzdrave.com/?p=162

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.