Психолог под възглавката

Тя мастурбира, той мастурбира…. Полезно е!

Митовете за мастурбацията съществуват от край време. Няма да разискваме дали самозадоволяването е вредно. Естествено, че не е. Ще поставим въпроса по друг начин: дали мастурбацията е полезна? Отговорът е „ДА”!

Статистиката от последните години показва: все повече хора не пренебрегват самозадоволяването, независимо от честотата и качеството на половите си актове. И експертите с пълно основание казват: сексът с човека, който обичате най-много е всъщност секс със самия вас. Сигурно средство, че няма да заболеете от венерическа бoлест, както и че няма да има съпружеска или изневяра на половинката ви:)
Отлична алтернатива на съвсем неполезното полово въздържание!

За нея

Мастурбацията помага на жените да опознаят собственото си тяло, да определят своите ерогенни зони, да се научат да управляват оргазма си: да го разширят, а ако е необходимо да го задържат, но най-важното – да успеят да достигнат до оргазма и след това да покажат на партньора, как да постигне същото. Жената, която се е самозадоволявала, има точна представа какво и как точно я възбужда. Експерти от Мюнхенския сексологичен център са установили, че редовно мастурбиращите жени, изпитват по-ярък и силен оргазъм при полов акт. А учени от САЩ, изследвали 100 жени на възраст между 30-32 години, които за един полов акт могат да изживеят няколко оргазма, разкриват, че 60% от тях са започнали да мастурбират още от юношеска възраст. При това активно – от 2 до 4 пъти в седмицата. Американските учени са категорични: мастурбирането подгрява женската сексуалност и й помага да се разгори по-бързо. Жените, избягващи мастурбацията, а също и тези които не водят редовен полов живот, често изпадат в състояние на депресия, посещават лекари дори и за най-дребни причини, търсят в себе си съществуващи и несъществуващи болежки и недостатъци. Тези, които обичат себе си и знаят как да се грижат и доставят удоволствие на тялото си, са в състояние да се изправят и преборят по-лесно с житейските предизвикателства и психичните разстройства. По време на мастурбирането се подобрява кръвообращението в тазовата област – а слабото кръвообращение там може да предизвика различни гинекологични заболявания…

За него

Учените смятат, че между честотата на еякулацията и развитието на простатата, а също така и появата на рака на простатата, съществува силна връзка. Ако спермата не бъде изхвърлена по време на възбуда, то след известно време на престой в семенните канали, тя застоява и образува опасни вещества, които могат да доведат до инфекция. Ето защо, ако по някаква или друга причина не ви се предлага секс, а има вие сте възбуден, е препоръчително да се прибегне до самозадоволяване – това е един добър начин за почистване на простатата. Според публикация в авторитетното издание British Journal of Urology International, мъжете на възраст 20 години, благодарение на това, че свършват средно 5 пъти в седмицата, намалят до 1/3 вероятността от заболяване на простатата. По какъв начин е стигнато до изпразването – не е уточнено… Освен всичко – мастурбацията възстановява хормоналния баланс при мъжете. По време на самозадоволяване, чрез засилване на метаболитните процеси в тазобедрената част се намаляват загубите на микроелемента цинк, така необходим за пълноценната работа на… мозъка. Вярваш или не, но според едно скорошно проучване на „Секс в САЩ” 80% от мъжете с висше образование и едва 49% от тези със средно мастурбират редовно. Учени препоръчват мастурбирането при мъжа, като лечебен сеанс против преждевременна еякулация. Също така, при самозадоволяване (може и без изпразване) един час преди полов акт, мастурбацията помага за по-силна и трайна ерекция.

За нея и за него

Да, мастурбирам – но сексът със самия себе си съвсем не е изневяра! Напротив, ако партньорите прибегнат към този невинен способ на самозадоволяване, техните взаимоотношения ще бъдат много по-силни и продължителни. Абстрактните фантазии на хората по време на мастубация, позволяват да бъде подобрен реалния сексуален живот. Мастурбацията ефективно намалява нервното, психическото, физическото и сексуалното напрежение, както в жената, така и у мъжа. Освен това мастурбирането намалява риска от депресия, защитава и от… грип, и простуда. Хората преживяващи оргазъм 1-2 пъти седмично укрепват своя имунитет, тъй като съдържанието на имуноглобулини в организма им се увеличава – нивото на тези антитела е с 30% по-високо при тези, които не се отказват от секс и мастурбация. Е, ясно е и друго – мастурбирането съвсем не може да замени пълноценния полов акт. И да предпочитаме мастурбацията пред секса е просто неразумно. Става въпрос за две различни неща, които вървят ръка за ръка. Но не трябва и да я отричаме, защото мастурбирането си има своите положителни моменти, въпреки, че се отрича от църквата:).

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.