Новини

Влюбена в женен мъж? Внимавай, статутът на любовница не е никак лесен!

Казват, че мъжете са много по-малко на брой от жените. Казват, че скоро ще дойде време, когато няколко дами ще трябва да си делят един мъжкар… Трябва ли да прекарваме нощите си в самота или можем да поемем риска да бъдем в ролята на любовницата? Можеш да кажеш „да”, но трябва да си сигурна, че ще се чувстваш комфортно, а не като крадец. Ето какво съветват психолозите.

Той не е твой душевен отдушник, а възможност за добър секс
Не му досаждай с разкази за твоите самотни приятелки, които живеят скучно и тъжно. Можеш споделиш, че наскоро си се разделила с някого. Но в никакъв случай не му разказвай подробно за любовния си живот. Опитай се да бъдеш само „негова”, когато сте заедно. През останалото време можеш да се виждаш с кого си поискаш.

Не прави планове за сватба
Дори и да се случи, дори двамата да стигнете до финалната права и да заговорите за брак, нека това развитие на нещата да бъде приятна изненада за теб. Не храни надежди там, където ги няма. Добре е от самото начало на връзката ви да си наясно с вариантите за бъдещето. Нека той знае, че не се стремиш да станеш г-жа Едикоя си, че живееш за мига и не мечтаеш ден и нощ за бяла рокля с воал… Не забравяй поговорката, че „Най-постоянното нещо е временното”. Така той няма да се чувства притиснат до стената и дори да ти предложи годежен пръстен и после да поиска ръката ти, ще знае че го е направил по своя воля, а не само за да те зарадва.

Кажи „не” на разговорите за жена му и тъщата
Всички мъже обичат да се оплакват от жените и тъщите си. Не му позволявай да го прави. И никога, ама никога не си позволявай да участваш с решения в семейните му проблеми. Проблемите са си негови, решенията и семейството също. Ти си нещо различно, нещо хубаво, приятно, забавно. Ти си различна. Името на жена му не те интересува, как изглежда тя – също, какво работи или как обича да прави секс… Можеш да се пошегуваш, че в живота ти има много мъже и само една любима жена – ти самата. Но когато той започне да говори за приятелите си, работата, слушай ВНИМАТЕЛНО. Насърчавай го да споделя. Не пропускай разказите за децата, от време на време проявявай интерес към техните занимания и успехи, здравословно състояние, изпрати им по татко им малък, но мил подарък.

Не афиширай връзката ви
Не настоявай да посещавате заедно места, на които могат да ви видят ваши или негови познати. (Виж какво се случи с гаджето на Джордж Клуни, което разтръби навсякъде как и кога го правят!) Бъди благоразумна и внимателна. По-добре за теб ще бъде съпругата му да не подозира, че съществуваш. Иначе ти ще си тази, която ще се сдобие със семейни проблеми. Не се хвали пред приятелки с новото си завоевание. И по-добре не го водети по женски събирания. Когато се срещате, се наслаждавайте един на друг насаме или в компания, избрана от него.

„Да, скъп си ми, много…”
Най-страшното за една жена е да стои до телефона, очаквайки той да звънне. Не си го причинявай. Заеми се с нещо, което сте замислила отдавна, но не ти е оставало време. Нека той да се притеснява къде си и с кого, да те поревнува. Дори много да ти се иска да го чуеш, не звъни първа. Нито една жена не е спечелила от натрапничеството си пред мъж, категорични са психолозите. Отиди на гости, излез с приятелки, забавлявай се. А когато той се обади, загатни, че сега не си сама. Накарай го да се оправдава,че не ти е звъннал по-рано, остави го да те покани на среща. След кратък расмисъл приеми.

Обичай силно и страстно
Най-добре за теб ще бъде да избягваш сравняването на отношенията ви със семейните такива. Проблемите, истериите, скандалите са му до болка познати у дома. Ти можеш да го дариш с нежност, разбиране, страст. Това е твоята запазена територия или колкото и грубо да звучи – твоята пазарна ниша, където можеш да закрепиш позиции за дълго време. Нека всяка твоя среща да е като последна. Посрещай го с усмивка, благодари му за цветята, виното и шоколада. Не прекалявай с емоциите – бъди естествена. Все пак ти харесваш този човек, обичаш го, искаш да си точно с него.

Той ремонтира у вас…
Кафе-машината, наточил ти е ножа… Задуши възторга си в шепа. Не е ли по-добре да ти подари нова ютия, вместо да ремонтира старата? Не е ли това знак, че той вече не бърза да ти прави подаръци, а предпочита да спести малко пари? Лош знак, който напомня, че той те брои за съпруга номер 2… Помисли как да промениш нещата. Иначе скоро може да се появи и номер 3…

Слаба и баззащитна
Ами че ти си точно такава. Затова се и нуждаеш от грижи и ласки. Но все пак трябва да изглеждаш самоуверена, интересна, обкръжена с приятели и колеги, да имаш хоби. Да си слаба не означава да си забита, скучна и нещастна.

Твоята сила е в търпението
С времето мъжът ще оцени щастието от общуването с теб и ти ще се превърнеш в необходимост. И ще си имаш таен любовник, чието присъствие би направило всяка жена желана и загадъчна. Може пък някой останал неженен приятел да те забележи и да ти предложи своите ръка и сърце.

Може също да харесате...

5 коментара

 1. казва:

  Не съм силна влюбена съм в женен мъж, постоянно ми рише есемеси и аз му отговарям.моля ви хора кажете ми какво да правя. Обичам го

  1. казва:

   Факт е, че повечето женени мъже остават със съпругите си, въпреки страничните похождения. Факт е и че има случаи, в които мъже се развеждат и живеят щастливо с новата си половинка до края на дните си… Вторите случаи обаче са доста по-малко от първите процентно. Трудно е да се даде съвет в този случай. От една страна всеки има право да обича и да бъде обичан. От друга – любовницата създава проблеми в едно семейство, което иначе би могло да оцелее, въпреки проблемите и кризите. Отговорете си честно – наистина ли го искате? Точно него. А не просто мъж, който да ви обича. Не някой като него. А него. Ако отговорът е „да“, отговорете си на втория – готова ли сте да чакате, да се борите за сърцето му, да бъдете втора без гаранции, че ще станете единствена? Ако отговорът пак е „да“, задайте си следващия въпрос – ами ако той изоставне жена си заради вас, сигурна ли сте че няма да ви изостави заради друга? Ако отговорът тук е „не ме интересува“, тогава работата е ясна. Рискувате, чакате, борите се. И или ще спечелите, или ще загубите. Съветът ми е да не правите неща на всяка цена, а само, ако сте сигурна, че го обичате. Безкористно, безусловно… И още нещо – никога не спирайте да обичате и уважавате себе си. Това е едно от условията да ни обичат и другите:) Успех!

 2. казва:

  страхотен отговор

 3. гоаоа казва:

  глупави съвети,много мъже се развеждат заради по – млади жени

 4. Люси казва:

  Аз имам женен любовник от 15 години. С него съм, защото прекарваме заедно уикендите и пътуваме много.Разделена съм с мъжа ми, децата са ми големи. Не искам да се женя за него. Просто е приятно да има с кого да прекарваш уикендите. Не ме интересумва какво казва на жена си.Ходим на неговата вила постоянно, събираме се с приятели и съседи там.
  Не може да се обобщава. Има различни случаи. А и аз съм по-възрастна от моя женен любовник, но това не ни пречи. Чувствам се щастлива така.
  Не искам любовникът ми да ми става съпруг. Така ми е добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.