На мистични ритуали и билкови отвари разчитат все повече нашенци, за да привлекат или задържат желания партньор в живота си, писа в. „Труд“. Чудодейните рецепти масово се разменят из форуми и социални мрежи и стотици хора споделят опит. Обикновено до подобни идеи се стига, когато половинката не отговаря на чувствата или имаме проблеми в отношенията, които смятаме, че дължат на трети човек…Любителите на домашните магии се хвалят, че най-лесна и в същото време най-сигурна била магията със сол. „Ако искате да привлечете вниманието на някого, се опитайте да го „посолите“. Подръжте за известно време сол в ръцете си, мислете наум за желанието и емоциите си, а след това я разхвърлете там, където обикновено ходи този човек, или ако е възможно я поставете в храната му“.

Напръскването на партньора по време на сън с прах от стрит босилек предотвратява изневери, казват запознати.  Узрели цветове със семенцата на глухарчето в джобовете или багажа на любимия при дълги отсъствия пък му пречели да кръшка. Такова действие имали и семената от копър. Измиване на лицето и ръцете с отвара от тях пък водела до засилване на любовното желание, гласят само част от рецептите, под които потребителите се кълнат в тяхната ефикасност.

„Изгарянето на щипка джинджифил в дома води до подобряване на взаимоотношенията между партньорите“, убеждават потребители в социалните мрежи.
Риганът пък се хвали като универсална добавка към всички амулети за любов. Също така се използва против любовна мъка и за забрава на любов. Още по-силни били отварите, в които се смесват по няколко от чудодейните билки.

Ватикански хляб сбъдва съкровена мечта… Едно от най-търсените, но и най-трудни за намиране неща сред любителите на свръхествествените сили, се оказва тестото за Ватикански хляб. Той се приготвя само веднъж в живота и се вярва, че сбъдва най-съкровеното желание. Ключовото е, сместа, от която започва приготвянето на хляба, трябва да ви е дадена от човек, който вече го правил. След омесването на част от съставките всеки раздава от тестото на трима души и след това те продължават веригата.
В желанието да се докоснат до магията му потребителите в интернет дори се договарят да си го изпратят по куриер. Ватиканският хляб всъщност е вид сладкиш, който съдържа брашно, олио, яйца, захар, мляко, орехи, стафиди и шоколад, които се замесват по специална техника в продължение на 7 дни. Идеята на този хляб е, чрез предаването на закваската да получите и предадете добро и да се заредите с положителна енергия.