Психолог под възглавката

Защо е добре да правите секс още сега?

Животът ни е наситен със стрес, суета, умора. Чувствате се притеснени? Отговорът е – правете секс! Той е залог за щастие, здраве и дълголетие.
Намалява стреса. Ако често се чувствате претоварени и всичките ви опити да се отпуснете се провалят, дори дихателните упражнения и автотренинга, обърнете се към секса – най-добрият начин да се освободите от стреса. Сексуалната наслада носи не само физическо, но и емоционално удовлетворения, повишава настроението, оказва благотворно въздействие върху нервната система. Силната сексуална възбуда активизира производството на допамин, който блокира хормоните не стреса. А в момента на кулминацията хипофизата отделя ендорфини, хормоните на радостта, и окситоцин.

Поддържа ви в добра физическа форма. Сексът е най-приятното физическо упражнение. По време на секс тялото ви върши движения, които ще направи и във фитнеса. Дишането се учестява, появява се усещане за лека физическа умора. Ако правите секс 3 пъти седмично в продължение на 15 минути, ще изразходвате около 7500 ккал за година, което се равнява на пробег от 120 км.

Нормализира кръвното налягане. Американските учени доказаха, че целувките, ласките и докосванията нормализират артериалното налягане, съдовете се разширяват, мозъкът е по-добре снабден с кръв. Единственият съвет към хората с високо кръвно налягане е да избират пози, при които главата не е по-ниско от тялото.

Укрепва имунната система. Опитвате се да се спасите от настинките и вирусите? Сексът е най-доброто решение в борбата с простудата, повишава имунитета. При секс се активизира нивото на имуноглобин А, който именно ни пази от вирусните инфекции.

Подмладява. Ако правите секс поне три пъти седмично, ще изглеждате с 10 години по-млади, уверяват ни учени от Шотландия. „Ако се радвате на хармоничен секс с партньора си, удовлетворението, който той ви носи, може да се сравни с една добра и скъпа антиейдж терапия“, пише Дейвид Уикс, психоневролог. В своята книга „Тайните на супермладостта“ той описва, че любовните ласки подобряват работата на  храносмилателната система, цвета на кожата и еластичността й.

Грижи се за здравето на сърдечния мускул. Да, сексът е полезен за сърцето. Само ако обаче сте с партньор, когото познавате добре и на когото имате доверие. Изследвания, проведени от британски специалисти, показват, че няма връзка между риска от сърдечен пристъп и секса след определена възраст.

Намалява риска от рак на простата. Редовното семеизхвърляне намалява значително риска от рак на простатата, твърдят австралийски специалисти.

Подобрява съня. Сексът има силен сънотворен ефект, без странично действие, каквото имат повечето продукти. Отделянията при оргазма окситоцин способства за по-добър сън, показват изследвания.

Удължава живота. Здравото сърце, укрепналите мускули, по-добрата циркулация на кислород и позитивните емоции са важни фактори, които водят до повишаване продължителността на живота.

Повишава доверието, укрепва чувството за близост във връзката. Един много важен фактор за стабилността на всяка връзка, нали?

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.