„Хоровод на любовта” е съвременна интерпретация за любовта и еротиката в човешките взаимоотношения. Любовта може да е смешна, може да е грешна, може да е страшна, може да е непонятна, но всички бленуват да я имат, да се докоснат до нея, да я изживеят. Защо?
„Хоровод на любовта” е най-новото заглавие, което почитателите на сценичното изкуство могат да видят през юни в ТР „Сфумато”, и което е по текстове на Артур Шницлер. Младият режисьор Антон Угринов е преразказал 10-те любовни истории на австрийския драматург с елегантно чувство за хумор и премерена еротика. Колко струва любовта? Какво е истинска любов? Какво въобще е любов? Има ли я? Колко лица има? На тези и още много други въпроси за любовта можете да потърсите отговорите на 17, 20 и 24 юни от сцената на ТР „Сфумато”.
В представлението участват млади актьори, някои от които и бивши студенти на режисьора. „Имах нужда да направя това представление като терапия за себе си. Позволих си да допиша пиесата и да потърся съвременния подход”, споделя Антон Угринов, когото познаваме и като главен редактор на тв предаванията „Царете на комедията” и „Да разлаем кучетата” по Нова ТВ.
Музикалното оформление на постановката е на Асен Аврамов, сценография и костюми – Радостина Тодорова, фотограф Елена Спасова. Участват: Владимир Зомбори, Дария Симеонова, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Боряна Пенева, Тихомира Темелкова, Александър Хаджиангелов, Веселина Конакчииска, Ивo Аръков, Лилия Гелева, Ивайло Ненов, Даниана Коева, Алиса Атанасова.