Успешни & Щастливи

10 признака, че животът ви се променя към по-добро

Да, дори да ви е трудно да повярвате, ако забележите тези 10 признака, можете да бъдете спокойни. Животът ви вече върви в правилната посока.

Не унивайте. Не изпадайте в тъжни мисли, заради сезона. Есента може да бъде прекрасна. И е идеална за ново начало.

Най-доброто предстои. Никога не го забравяйте.

Тихичко, тихичко животът влиза в релси. И дори да ви се струва, че сте в центъра на огромен хаос, това е само на пръв поглед. Под повърхността хубавото, онова, към което се стремите си проправя път към вас. За да се случи.

И то задължително ще се случи, ако…

Знаете точно какво искате. Без да си повтаряте, че обичате работата си, без да си губите време за срещи с хора, които не са ви приятни, без да се съобразявате с чужди желания и интереси. Задайте си въпроса – какво искам аз? И когато сте наясно с целите си, постигането им ще бъде много по-лесно.

Това, което искате, съответства ли на най-съкровените ви желания? Ако преди сте мечтаели за живот, близък до този на някакви измислени герои, инфлуенсъри и звезди, сега вече знаете, че сте прекрасни сами по себе си и че това, което искате има смисъл за вас, не за света около вас.

Ако обичате да общувате. Изолацията не е на мода, повярвайте ми. Ограниченията при пътуване не пречат наистина да пътуваме, а налагането на маските трябва да ни покаже, че няма нищо по-ценно от общуването очи в очи.

И скучните клишета имат смисъл. Никога не забравяйте, че упоритостта и самоусъвършенстването са много важни за успеха. Както и приемането на настоящето, и позитивния подход към нещата. Това е въпрос на личен избор. Любов е това, което създавате. А качеството на живот зависи от това, което си позволявате.

Нещата отиват на добре, ако приемате трудностите като стъпки по пътя към опознаването на самите себе си. Вместо да се борите с емоционалните травми и ниската самооценка, или пък да им се поддавате, започвате да разбирате какво тревожи душата ви, скритата истина за това, което сте. Не отричайте своите тъмни страни, вземайте ги предвид, когато се налага да решавате, реагирате, променяте.

Започвате свободно да изразявате емоциите и чувствата си. Няма причина да криете радостта си, тъгата си, щастието, мъката, смеха или сълзите. В момента, в които започнете да изразявате емоциите си, ще започнете и да ги контролирате, да ги управлявате, а не да им се подчинявате.

Когато започнете да ставате сдържани… Не това не противоречи на предишните ми думи. Имам предвид, че ще можете да признавате както положителните, така и отрицателните си страни, без да преувеличавате или пък отричате нито едните, нито другите. Нарича се още ефекта на самоосъзнаването.

Ако от време на време се чувствате изгубени… Нормално е в днешно време. И е доказателство, че сте готови да живее по своите собствени правила. Осъзнати сте, живеете в настоящето, не ви плаши неопределеността. От време на време може и да губите ориентир, но бързо се връщате в своя път.

Усещате, че всички ваши проблеми всъщност идват от… вас. Или по-точно от убежденията ви. Много ни е удобно да прехвърляме вината, отричайки собствените си недостатъци. Отговорността за живота ви принадлежи само и единствено на вас самите. И ако сте нещастни, трябва да направите промени. Вие.

Признавате, че животът не ви дава достатъчно, но също така осъзнавате, че вие също не давате сто процента от себе си. Ако сте самотни, ходете на срещи. Ако старата работа ви е омръзнала, търсете нова. Ако постоянно сте в стрес, научете се да регулирате емоциите си и се концентрирайте върху позитивните аспекти на живота. От време на време се хвалете, работете усилено. Когато сте заети с работа, недоволството и тъжните мисли няма да могат да ви завладеят.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.