Новини

4 признака за сигурен развод

Карате се постоянно, имате проблеми, правите компромиси, но не сте доволни. Е, не всеки скандал е признак на раздяла. Според психолозите има 5 сигурни признака, които показват, че връзката ви върви към финала.

Безразличие. Ако единият от партньорите избягва конфликтите и проявява безразличие към другия, трябва да се замислите. Според психолозите, всяка форма на недоизказаност, равнодушие и безразличие е бавен убиец на брака, а емоциите, проявяващи се по време на скандалите и конфликтите могат да бъдат дори полезни и да помогнат за укрепване на семейните отношения.


Сарказъм. Гадните коментари, унищожителните характеристики и сарказмът са доста опасни, ако се използват по време на спор. Ако личните обиди стават все повече и повече, скандалите също – време е to say good-bye…


Критика и презрение. Всеки един от тези два фактора – заедно и поотделно, отправени към единия от партньорите, могат да доведат до депресия. А от нея до развода разстоянието е кратко. Учените са убедени, че партньорът, който дълго време е бил обект на критики и презрение, ще намери сили и мъжество да инициира развод. Но другият със сигурност ще го направи…


Конфликти, които не намират решение. Като се закучи някоя тема, няма спасение. Ако постоянно отлагате вземането на решение по дадена тема и все я прибирате „в гардероба“, някой ден тя ще изкочи в най-неподходящия момент и ще обърнете колата на семейния ви живот. Затова въпреки някои неудобства, решавайте всичко навреме.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.