Новини

Детето в една връзка не трябва да пречи на личния живот

Сигурно сте отчаяни, отскоро сте родители, а вече нищо не е същото. Сексът е мираж, сънят – също. Трудно намирате време да си подредите мислите, камо ли да помислите за нещо по-различно от памперси и каша. Е, време е да промените нещата. Разбира се, за да се радвате на щастлив интимен живот след появата на децата, трябва да срещате разбиране и подкрепа от партньора. Иначе няма да стане.

Животът е прекрасен, когато някой друг, освен любимия човек те гушка и обича. Още повече, че от личен опит мога да ви кажа – любовта на децата наистина е чиста, първична и безусловна. А това е най-прекрасното нещо. Но между любов и любов има разлика, разбира се, а и тялото си иска своето. въпреки безсънните нощи и детския плач в 2 или 3 през нощта, сексът има място в дневния ред на есемйния ви живот. Просто трябва да го пожелаете.

В много от двойките един от проблемите е наднорменото тегло на мама, която заради хормоните, кърменето и други странични фактори все още не е успяла да влезе във форма. А това пречи на желанието понякога. Съветът ни е да се абстрахирате от начина по-който изглежда в момента тялото ви и да наблегнете на „украсата“ – малко романтична музика, приглушена светлина, дантелена нощница. Оставете въображението си да работи. Останалата работа ще свърши желанието. Ако и то липсва, можете да гледате някой филм за възрастни заедно с половинката си, препоръчват специалистите.

Следващата стъпка към щастлив интимен живот е започването на диета, спортен режим и връщането към нормално ежедневие. Това е възможно, когато детето поотрасне малко – приблизително след година-година и половина.

Разбира се има и майки, които веднага след раждането връщат първоначалните си килограми и по нищо не личи, че 9 месеца са носили голям корем. Но и при тях понякога се получават засечки. Много дами споделят, че желанието им се е изпарило, чувстват се уморени… Всъщност сексът ще ви освежи и подмлади, затова не го отписвайте. Помолете половинката си за свеж плодово-зеленчуков коктейл (ако още кърмите) и за един отпускащ, но не и приспиващ масаж. Останалото си го знаете:)

Ако пък се чувствате депресирани (за следродилната депресия има изписани томове, макар за мен тя да е неообяснима), в свободното време, докато детето спи, започнете да правите нещо, което ви кара да се усмихвате. Намерете си хоби. Виждайте се с приятелки, които нямат деца или чиито деца вече са големи. така темите ви за разговор и интересите ще се обогатяват с нещо ново.

И не забравяйте – всеки миг от живота на детето ви е важен, не го пропускайте. Но не оставяйте и останалите съставки на ежедневието да се размият в чашата, пълна с умора и все още бушуващи хормони.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.