Психолог под възглавката

Детето в една връзка не трябва да пречи на личния живот

Сигурно сте отчаяни, отскоро сте родители, а вече нищо не е същото. Сексът е мираж, сънят – също. Трудно намирате време да си подредите мислите, камо ли да помислите за нещо по-различно от памперси и каша. Е, време е да промените нещата. Разбира се, за да се радвате на щастлив интимен живот след появата на децата, трябва да срещате разбиране и подкрепа от партньора. Иначе няма да стане.

Животът е прекрасен, когато някой друг, освен любимия човек те гушка и обича. Още повече, че от личен опит мога да ви кажа – любовта на децата наистина е чиста, първична и безусловна. А това е най-прекрасното нещо. Но между любов и любов има разлика, разбира се, а и тялото си иска своето. въпреки безсънните нощи и детския плач в 2 или 3 през нощта, сексът има място в дневния ред на есемйния ви живот. Просто трябва да го пожелаете.

В много от двойките един от проблемите е наднорменото тегло на мама, която заради хормоните, кърменето и други странични фактори все още не е успяла да влезе във форма. А това пречи на желанието понякога. Съветът ни е да се абстрахирате от начина по-който изглежда в момента тялото ви и да наблегнете на „украсата“ – малко романтична музика, приглушена светлина, дантелена нощница. Оставете въображението си да работи. Останалата работа ще свърши желанието. Ако и то липсва, можете да гледате някой филм за възрастни заедно с половинката си, препоръчват специалистите.

Следващата стъпка към щастлив интимен живот е започването на диета, спортен режим и връщането към нормално ежедневие. Това е възможно, когато детето поотрасне малко – приблизително след година-година и половина.

Разбира се има и майки, които веднага след раждането връщат първоначалните си килограми и по нищо не личи, че 9 месеца са носили голям корем. Но и при тях понякога се получават засечки. Много дами споделят, че желанието им се е изпарило, чувстват се уморени… Всъщност сексът ще ви освежи и подмлади, затова не го отписвайте. Помолете половинката си за свеж плодово-зеленчуков коктейл (ако още кърмите) и за един отпускащ, но не и приспиващ масаж. Останалото си го знаете:)

Ако пък се чувствате депресирани (за следродилната депресия има изписани томове, макар за мен тя да е неообяснима), в свободното време, докато детето спи, започнете да правите нещо, което ви кара да се усмихвате. Намерете си хоби. Виждайте се с приятелки, които нямат деца или чиито деца вече са големи. така темите ви за разговор и интересите ще се обогатяват с нещо ново.

И не забравяйте – всеки миг от живота на детето ви е важен, не го пропускайте. Но не оставяйте и останалите съставки на ежедневието да се размият в чашата, пълна с умора и все още бушуващи хормони.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.