Новини

Колко често се… целуваш?

Как да го/я целунеш, за да покажеш, че обичаш? Къде да плъзнеш устните си, за да взривиш тялото на партньора от страст? Какво се крие зад целувката – една необятна вселена от усещания и удоволствия?

Целувките доставят удоволствие и разгарят страстите. С целувка можеш да се обясниш в любов, без да кажеш нито една дума. Освен това целувката е много привлекателна сексуална игра, в която няма губещи и победители. Казват, че докосването с устни не е просто символ на нежност и привързаност на двама души един към друг. Според сексолозите, целувката е началото на един дълъг процес, наречен любовно възбуждане. В различните страни към този вид общуване се отнасят различно. Например, в Япония и Китай влюбените никога не се целуват пред чужди погледи. А европейците обичат да показват чувствата си, затова можеш да видиш целуващи се двойки на улицата, в автобуса, парка, дискотеката, киното – или на всяко възможно обществено пространство.

Урок по страст

По правило в целувката има три момента – усещане, вкус и обоняние. Има много видове целувки. Те могат да бъдат страстни и чувствени, агресивни или подчиняващи. Възбуждащите способности на целувката не се ограничават само до устните. Можеш да целуваш нежната извивка на шията, очите, дланите, китките, гърба и всяка друга ерогенна зона. При жените най-чувствителни на целувки са меките части на ушите, китките и дланите, гърдите, гърба, вътрешната страна на бедрата и разбира се интимните зони. При мъжете най-чувствителните зони са разположени по гърба. Важно е да шепнеш, да дишаш, да усещаш и да придаваш усещанията си на партньора си. Ушите са изключително възбуждащо място, ако знаеш как да ги целуваш и галиш. Позволени са леките захапвания и закачки с партньора. Нежният шепот, съпроводен с галещи движения и милувки могат буквално да побъркат всеки влюбен. Целувката по врата увеличава температурата на обекта на твоето желание с няколко градуса. Доказано е, че дамите предпочитат и очакват тези целувки 10 пъти повече от представителите на силния пол. Повече от 90% от жените се възбуждат след като партньорът им ги е целунал по нежната шия, а после бавно е слязъл надолу към деколтето…

Целувка по френски?

Тя е най-популярна сред всички влюбени по света. Тук, както знаеш, важен е езикът. Той гали, хапе, увива се около езика на партньора. Но всъщност, когато става въпрос за любов, техниките нямат чак такова значение, защото силата на чувствата е прекалено стихийна.
Статистиката показва, че на ден всеки европеец целува близо 7 пъти, някои стигат и до 12, в зависимост от възрастта на партньорите. Факт е обаче, че 12% от анкетираните не могли да се сетят кога за последен път са се целували! Надяваме се, че ти не си сред тях:)

Когато целувката не ви е първа природа…

Всъщност някои хора просто не обичат да се целуват. Това не означава, че не обичат човека до себе си или пък не се възбуждат. Просто целувките са им малко чужди. Понякога причините за това се крият в детството („дежурното” обяснение на психолозите), друг път пък се дължи на предишни връзки и партньори. Но ти можеш да покажеш на мъжа, че обичаш и искаш той да те целува. Можеш да му покажеш и местенцата, които биха те накарали да се чувстваш страхотно в неговите ръце. Вземи няколко бонбона или парченце от нещо вкусно, захапи го и кажи, че е невероятно вкусно. После му предложи част от „захапаното”. Нека той да си го вземе с целувка. Бъди активна и настойчива, романтична и агресивна. А когато той направи нещо много приятно за теб, не пропускай да го окуражиш.
И не забравяйте, че целувката удължава живота. Така че целувайте се, когато намерите време и място за това!

Невероятно, но факт!

В Средновековна Италия, ако някой мъж целунел момиче пред хората, трябвало да се ожени за него.

В Древен Рим целувката служела като поздрав. Практикували я не само много близките хора и приятели, но и съвсем непознати хора.

Устните са 100 пъти по-чувствителни от върховете на пръстите.
Жената целува средно 79 различни мъже преди да се омъжи.

През 50-те години учените установили, че по време на целувката партньорите си предават 278 вида бактерии. Това разбира се не е причина да се откажеш от удоволствието – 90% от бактериите не представляват риск за здравето ти. Но все пак внимавай за останалите 10%!

Страстната целувка ускорява пулса от 72 до 100-120 удара в минута!
Дамите често губят желание за целувки, ако партньорът има лош дъх и неприятен мирис на тялото.

70% от момичетата и момчетата на възраст от 16 до 24 години са преживяли първата си целувка преди да навършат 15. Една 46% от техните родители са имали същия шанс, останалите са го направили доста по-късно.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.