Новини

Не всички отношения заслужават втори шанс! Кога трябва да кажете „не“?

Живеем в трудни времена. Интернет буквално промива мозъците ни не само визуално, но и чисто новинарски. Постоянно гледаме на екраните красиви мъже и жени без никакви недостатъци и някак неусетно започваме да имаме повече претенции към партньора си.

И все пак – всичко трябва да бъде с мярка, нали?

В един момент скандалите у дома стават повече от веселите моменти. Иска ви се дори да не се прибирате… Обикаляте с приятели, стоите до късно в офиса, а когато се приберете бързате да се мушнете в леглото или да заглушите гласа на партньора със звука на телевизора.

Много по-трудна и тегава е обстановката и ситуацията, когато имате деца. И идва един момент, в който вторият или третият шанс са абсолютно безмислени. Нещо повече – вредни са! Както за вас, така и за всички останали „замесени“.

Кога е този момент?

Когато партньорът ви постоянно ви упреква и обвинява.

Вие работите по нов проект, а той не намира причина да ви похвали, а тъкмо обратното – открива недостатъците, слабите страни, не цени достатъчно вашия труд и положените усилия. Когато останах без работа, бившият ми партньор, вместо да ме вдъхнови и подкрепи, заяви, че едва ли някой ще ме вземе отново на работа… А за един от проектите, върху които работех, коментира, че само си губя времето. Ето ви първият знак, че нещо не е наред.

Когато обичаме някого, искаме той да бъде добре – стараем се ако не да му помогнем, то поне да го подкрепим, да му покажем, че това, което прави, е страхотно и той със сигурност ще успее. Подобно е отношението и към децата, когато прохождат, когато учат, когато пристъпят прага на училището.

Опитва се да ви контролира

Не се разбира с приятелите ви, не иска да се вижда с тях, съответно не е много щастлив, когато вие го правите. Пита ви винаги къде отивате и с кого, дори иска от вас да му изпратите локацията си. Ето ви втории сигнал, че нещо не е наред. Опитът за контролиране е токсичност, вид насилие. Говорите, но разговорите не водят до никъде, дори напротив – вие чувствате все по-голяма вина, той е все по-силен.

Показва равнодушие към онова, което ви вълнува

Когато след дългия и напрегнат ден искате да споделите нещо с партньора си, а той ви обърне гръб и си пусне на телефона мач или гледа клипчета в ТикТок, трябва да ви е ясно, че връзката ви е готова да се разпадне. Способността да общувате е в основата на партньорското доверие и на смисъла от това да си заедно с някого под един покрив.

Постоянните скандали не са признак на любов

Може и да сме чували, че тези, които се обичат, се карат, но това е само по филмите. В реалния живот, там, където има постоянни скандали, има и проблем. Така че не се успокоявайте. Говорете с партньора си и вземете решение.

Лъжи и неизпълнени обещания

Ако вашият партньор постоянно ви обещава нещо, а не го изпълнява, лъже ви, то това е знак, че дори сте закъснели. Връзката ви е проблемна, а вие явно не правите нищо, за да промените нещата. Няма нужда да търпите, да се съобразявате, да се унижавате. Помислете за себе си и собственото си здраве. А ако имате деца – помислете и за тяхното психично здраве и спокойствие.

Дошло е време за промяна. Няма от какво да ви е страх. Може да останете сами, но със сигурност това не е нещо лошо. Можете да се правите. И то по-добре, отколкото си представяте дори. И още нещо – със сигурност ще срещнете човек, с който си струва да гледате залезите и да посрещате изгревите. Истински. Да му вярвате, да слагате ръката си в неговата без притеснение и чувство за вина. Заслужавате щастие. Не го забравяйте. Подарете си го – животът си е ваш и е твърде кратък, за да да губите по хора, които не го заслужават.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.