Новини

Не всички отношения заслужават втори шанс! Кога трябва да кажете „не“?

Живеем в трудни времена. Интернет буквално промива мозъците ни не само визуално, но и чисто новинарски. Постоянно гледаме на екраните красиви мъже и жени без никакви недостатъци и някак неусетно започваме да имаме повече претенции към партньора си.

И все пак – всичко трябва да бъде с мярка, нали?

В един момент скандалите у дома стават повече от веселите моменти. Иска ви се дори да не се прибирате… Обикаляте с приятели, стоите до късно в офиса, а когато се приберете бързате да се мушнете в леглото или да заглушите гласа на партньора със звука на телевизора.

Много по-трудна и тегава е обстановката и ситуацията, когато имате деца. И идва един момент, в който вторият или третият шанс са абсолютно безмислени. Нещо повече – вредни са! Както за вас, така и за всички останали „замесени“.

Кога е този момент?

Когато партньорът ви постоянно ви упреква и обвинява.

Вие работите по нов проект, а той не намира причина да ви похвали, а тъкмо обратното – открива недостатъците, слабите страни, не цени достатъчно вашия труд и положените усилия. Когато останах без работа, бившият ми партньор, вместо да ме вдъхнови и подкрепи, заяви, че едва ли някой ще ме вземе отново на работа… А за един от проектите, върху които работех, коментира, че само си губя времето. Ето ви първият знак, че нещо не е наред.

Когато обичаме някого, искаме той да бъде добре – стараем се ако не да му помогнем, то поне да го подкрепим, да му покажем, че това, което прави, е страхотно и той със сигурност ще успее. Подобно е отношението и към децата, когато прохождат, когато учат, когато пристъпят прага на училището.

Опитва се да ви контролира

Не се разбира с приятелите ви, не иска да се вижда с тях, съответно не е много щастлив, когато вие го правите. Пита ви винаги къде отивате и с кого, дори иска от вас да му изпратите локацията си. Ето ви втории сигнал, че нещо не е наред. Опитът за контролиране е токсичност, вид насилие. Говорите, но разговорите не водят до никъде, дори напротив – вие чувствате все по-голяма вина, той е все по-силен.

Показва равнодушие към онова, което ви вълнува

Когато след дългия и напрегнат ден искате да споделите нещо с партньора си, а той ви обърне гръб и си пусне на телефона мач или гледа клипчета в ТикТок, трябва да ви е ясно, че връзката ви е готова да се разпадне. Способността да общувате е в основата на партньорското доверие и на смисъла от това да си заедно с някого под един покрив.

Постоянните скандали не са признак на любов

Може и да сме чували, че тези, които се обичат, се карат, но това е само по филмите. В реалния живот, там, където има постоянни скандали, има и проблем. Така че не се успокоявайте. Говорете с партньора си и вземете решение.

Лъжи и неизпълнени обещания

Ако вашият партньор постоянно ви обещава нещо, а не го изпълнява, лъже ви, то това е знак, че дори сте закъснели. Връзката ви е проблемна, а вие явно не правите нищо, за да промените нещата. Няма нужда да търпите, да се съобразявате, да се унижавате. Помислете за себе си и собственото си здраве. А ако имате деца – помислете и за тяхното психично здраве и спокойствие.

Дошло е време за промяна. Няма от какво да ви е страх. Може да останете сами, но със сигурност това не е нещо лошо. Можете да се правите. И то по-добре, отколкото си представяте дори. И още нещо – със сигурност ще срещнете човек, с който си струва да гледате залезите и да посрещате изгревите. Истински. Да му вярвате, да слагате ръката си в неговата без притеснение и чувство за вина. Заслужавате щастие. Не го забравяйте. Подарете си го – животът си е ваш и е твърде кратък, за да да губите по хора, които не го заслужават.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.