Новини

За жените, мъжете, любовта и още нещо…

Животът започва с любов. И продължава с борбата на всеки един от нас да открие и да запази любовта. Малката или голямата, силната и едва тлеещата. За любовта са изписани милиони страници – проза и поезия, правени са милиони тестове и психологически изследвания, създадени са безброй произведения на изкуството. С любов обясняваме сърцебиенето, омекването на коленете, стягането на гърлото… Това невероятно и необяснимо чувство може да ни въздигне до небесата или да ни покоси и удави в мъка. На любовта е посветен и един празник, който по принцип е католически, но в действителност е успял да завладее сърцата и пазара на много хора, неизповядващи католицизма. Но достатъчен ли е един ден, в който да кажем „Обичам те“? Разбира се, че не. Всъщност един цял живот не е достатъчен, за да показваме и доказваме, да се радваме на любовта. Но всеки един ден може да бъде добро начало.
Научи се да обичаш
Колкото си по-положителна и добронамерена, толкова ще си по-успешна в живота. Хората не обичат завистливите и заядливите. Бъди щедра, усмихвай се поне през 2/3 от деня, общувай пълноценно. Научи се да обичаш себе си. Не се укорявай за щяло и нещяло, не приемай обидите и лошите думи на околни прекалено навътре. Чувството за хумор е много добро „оръжие“ както в офиса, така и у дома. Използвай го без да се притесняваш, че някой може да да те приеме за прекалено лекомислена.
Демонстрирай любов
Няма нищо по-хубаво от това някой да прегърне някого. В парка, в автобуса, на улицата, пред телевизора. Чудесно е да срещнеш двама души, които се държат за ръце. Независимо от възрастта… Не спирай порива да демонстрираш любовта си към човека до теб. Това ще го накара да се почувства обичан и щастлив, теб – щастлива и обичаща. Разбира се, избягвай майчинските жестове, покровителствените прегръдки и одобрителните целувки. Бъди негова приятелка и любовница. Прегръщай страстно, целувай съблазнително.
Позволи да бъдеш обичана
Много жени споделят в различни сайтове и списания, че им липсва любов, че партньорът им не е достатъчно нежен и любвеобвилен. Често обаче психолозите и сексолозите откриват, че някои хора просто не са готови и не позволяват да бъдат обичани. Въпреки, че буквално мечтаят за прегръдка, те отблъскват протегнатите към тях ръце. Защо? От страх, че ще станат зависими, че могат да бъдат наранени, че ще загубят своето собствено Аз в общото Ние? Какъвто и да е отговорът, решението е едно – трябва да позволиш да бъдеш обичана. Иначе никога няма да познаеш щастието от това да срещнеш сродна душа, да докоснеш сърцето на друг, освен своето собствено, да разкриеш нечии мечти и страстни копнежи. Трябва да се довериш на сърцето си, на вътрешните потребности на тялото и душата, не на разума, който се опитва да те капсулира в твоя егоистичен и изпълнен със съмнения свят.
Какво търси той, какво даваш ти?
Казват, че мъжете са прекалено директни, егоистични, че мислят само за себе си и за задоволяването на собствените си потребности. Е, като вземеш предвид, че егоизмът е заложен в природата на всяко човешко същество, за всичко останало мъжете са като нас, жените. Раними, търсещи уют, топлина, и разбира се – секс и топла манджа! Но какво лошо има, ако един от тях е потърсил всичко това при теб, а ти си решила да му го дадеш? Нищо. Но ти можеш да предложиш много повече, нали? И да получиш – също. Ами кажи му го на висок глас – в очите. Бъди искрена, но не и пошло откровена. Все пак той не е майка ти или розовият ти дневник, той е принцът, чиято принцеса искаш да бъдеш. Тогава се дръж като такава. Не издребнявай, не постъпвай подло и коварно, не лъжи. Бъди мила, благородна, готова да помогнеш във всеки един момент. Всичко, което дадеш от сърце, ще ти върне. А в любовта това е доста приятно стечение на обстоятелствата, нали?

Може също да харесате...

1 коментар

  1. казва:

    trqbva vinagi da b1dem iskreni sas polovinkata do nas taka mu pokazvame 4ego cenim i mu imame doverie i kato gadje i kato priqtel.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.