Успешни & Щастливи

Няма нищо лошо в това да блестите със собствена светлина, даже напротив!

Има милиони хора по света, които се опитват да подражават. Защо и вие да сте като тях? Няма нищо лошо в това да блестите със своя собствена светлина, даже напротив! Страхотно е.

Не се притеснявайте да изказвате мнение. Няма начин всички да ви харесват, защо трябва да се опитвате вие да им се харесате?

Просто забравете за останалите – за техните мечти, претенции, мърморене, съвети. И си помислете какво обичате да правите вие, как и защо. А после дайте смело газ до дупка и следвайте мечтите си.

Не се сравнявайте с другите. Вредно е. За психиката и за здравето. Писнало ми е майка ми да ме сравнява с приятелки и съученички, които според нейните критерии са „супер“. Писна ми мъжът ми да ме сравнява с негови колежки по темата: „Виж те как възпитават децата си, а ти…“ Е, и какво от това. Аз също съм супер. Доказва го животът след 20-30-40 години. Сега имам всичко, което съм искала, правя това, което обичам, не спирам да търся и да се развивам. Завърших журналистика, започнах работа във вестник, после минах през телевизията, радиото, интернет, докоснах се до БНТ, започнах да правя свои собствени онлайн медии. И всичко това след като учителката ми по български ме беше заклеймила с думите: „Ами тя не може да пише, пише само есета…“ И детето ми у прекрасно, въпреки неспособността ми да го възпитавам според нечии чужди критерии. Защото го обичам. Може да не съм пръв педагог, но имам търпението да му позволя да бъде себе си. И го обичам безкрайно. А то има нужда точно от това. също като любовта ви, работата, хобито…

Приятелката ви има огромни гърди и всички се обръщат след нея? Страхотно. На вас не ви трябват. Вашите са прекрасни. Със сигурност тя няма вашето чувство за хумор или страхотния ви усет за цветове и дизайн.

Возилото на колежката ви е последен модел? И? Вие пък имате велосипед с кошница отпред. Еко сте, освен това дупето и бедрата ви са стегнати, можете да се състезавате в маратон, ако се наложи… Тя може ли?

Обичате да пишете? Пишете! Все някой ще прочете написаното, на друг ще му хареса, трети ще ви препоръча. Просто трябва да започнете да го правите. Ако стоите в ъгъла и си мълчите другите няма никога да разберат, че обичате да пишете.

Обичате да рисувате? Рисувайте. Купете си платно, бои. Можете да рисувате върху коприна – шалове, които да продавате. Върху текстил, стъкло, порцелан.

Обичате да пътувате? Пътувайте. Можете да започнете да си водите блог или да правите снимки, които да предлагате на различни издания. Нямате пари? Има безброй примери за хора, обиколили земното кълбо с шепа дребни монети в джоба си.

Всъщност можете да опитате от всичко. И всичко, което обичате да правите, можете да превърнете от хоби в успешен бизнес. И то – с любов. Просто трябва да започнете. Точно сега.

Може също да харесате...

1 коментар

  1. казва:

    suvetizalubov, thank you for this post. Its very inspiring.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.