Лайфстайл

Осем мита за брачно щастие

Според психолозите семейното благополучие се руши не от измяна или сексуална незадоволеност, а заради това, че не разбираме и не изслушваме другия. И макар да знаем не една рецепта за щастлив брак, често правим точно обратното.
1. Трябва да споделяме всичко с другия. Подобна откровеност едва ли е залог за семейно щастие. Всеки по различен начин проявява своята откритост. Човекът до вас не заслужава да изливате върху му всяко нещо, което ви хрумне!
2. Трябва да правим всичко заедно. Има щастливи съвпадения, когато двама души наистина споделят еднакви интереси и увлечения. Но дори в такива случаи е добре човек да има лично пространство. Иначе след време ще сте напълно изтощени.
3. Всеки трябва да има своите задължения. Обикновено мъжете смятат, че тяхна работа е да изкарват пари, а на жената – да домакинства и да гледа децата. Но животът често поднася и неприятни изненади. Затова според психолозите е добре всеки да върши от всичко по малко.
4. Ако се караме, не можем да живеем заедно. Безоблачни отношения има само между хора, безразлични един към друг. Проявете разбиране и към емоциите на другия.
5. Ако сексът изглажда семейните неравности, няма проблеми. Огромна заблуда е да приписвате на секса решаващо значение, както и пък съвсем да го отпишете. Вие не само спите заедно, но живеете заедно.
6. Трябва да мислим еднакво. Към съвместен живот хората пристъпват с различен опит, навици, светоглед. Приемете спътника си такъв какъвто е и правете компромиси.
7. Анализирай миналото, за да не се повтарят грешките. Извлечете само хубавото, а лошото простете и не натяквайте непрекъснато. Другият няма да изпита чувство на вина, а раздразнение.
8. Домът трябва да радва и двамата. Семейството е само един от източниците на удоволствие от живота, но има и приятели, и хоби. Ако изоставите всичко друго, рискувате да станете безинтересен на другите и да се лишите от много хубави мигове. Помнете, че щастливото семейство е това, от което всеки получава наслада.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.