Лайфстайл

Общуване или съвместимост?

С този тест можете да определите неговия (нейния) тип общуване, за да прецените съвместимостта в емоционалната си връзка.
1. Говори тихо, без да дава израз на емоциите си. Темпът на речта му/й е по-скоро забавен. Съжденията му/й най-често са песимистични.
2. Говори тихо, но често емоционално се оживява с известна доза кокетство. Настойчив/а в утвърждаването на собствената си гледна точка със склонност да я променя. Нерядко в най-близък кръг повишава тон. Притеснява се, когато някой го/я критикува.
3. Говори гръмко, емоционално, без да театралничи. Темпът на речта е умерен. В разговорите е внимателен/а и    сговорчив/а. Справедлив/а в твърденията и оценките, не обича празнодумството.
4. Говори бързо и тихо. Не се притеснява от нито една тема или компания и бързо осъществява контакт. Липсва склонност към раздразнение, не обича да обсъжда в негативен план останалите. Разсъжденията му/й са най-често оптимистични.
5. Говори тихо със забавен темп на речта, липсват акценти. Не избягва общуването, но често е пасивен слушател, рядко споделя своята гледна точка. Не е раздразнителен/а, предпочита да остава затворен/а в своята черупка.
6. Предпочита да говори, отколкото да слуша. Речта му/й е театрална, променя се в шепот до вик и е съпроводен с  много мимики. Обича да акцентира върху определени фрази, които най-често са заучени цитати.
7. Говори бавно, равномерно, с умерен тон, акцентира върху важното. Често със сдържана театралност влиза в контакт с непознати.

Резултати
Тип 1: Обидчив/а, пасивен/а и внушаем/а. Такива хора са със снижена работоспособност. Те са състрадателни и чувствителни. Лесно се подчиняват, акуратни и изпълнителни са, надеждни и верни приятели. За приятелство са съвместими с типове 1, 4, 6, 7. За брачно или интимно партньорство жените са съвместими с тип 2, 3, 4, а мъжете от този тип имат проблеми с всички жени.
Тип 2: Обидчив, агресивен, капризен егоист, който обаче е с педантична акуратност. Този тип се характеризира с повишена взискателност към себе си и околните. Трудно се съгласява и отстъпва, притежава добра интуиция. Обича да сплетничи, при запознанство подкупва със загриженост, която постепенно се превръща в циничност и грубост. Мъжете от този тип са напълно несъвместими с 2 и 6, добре се разбират с 1, 3 и 4. Жените имат съвместимост с тип 3, 4 и в по-малка степен с 6 и 7.
Тип 3: Те са контактни, разумни, самостоятелни, делови и етични. Жените са съвместими с тип 2, 3, 4, 7, но най-подходящ за тях е тип 6. Мъжете имат най-добра съвместимост с тип 2 и 6.
Тип 4: Потребител, чието поведение се определя най-вече от желанията. Хората от този тип са неспособни да бъдат лидери. Добре изпълняват поставени задачи, ако те задоволяват в някаква степен и техните потребности. Общуването не е най-силната им черта – нерядко то е и примитивно. За мъжете са подходящи тип 1, 3, 4, а жените имат широк диапазон на съвместимост поради непридирчивостта си.
Тип 5: Скучни за общуване с понижена активност. Работоспособни, внимателни и педантични, но бавни. Съвместими са с типове 2 и 6.
Тип 6: Егоисти. Агресивни, лесно поддаващи се на провокации и винаги държащи на своето. Не обичат да се подчиняват, силно ориентирани към лидерство, притежават удивителна интуиция, активно се стремят да организират собствения си живот и този на своите близки, като често плановете им не са най-добрите. Този тип е напълно несъвместим със себеподобни. Жените са съвместими с мъже от тип 3 и 4, а мъжете с тип 1, 2, 3 и 4.
Тип 7: Те несъзнателно маскират агресивността и подозрителността си. Трудно превключват вниманието си. Приспособяват се към обстановката, променяйки нея, а не себе си. Настойчиви са и не се отказват от целите си. Жените са съвместими с тип 1, 2 и 3, а мъжете – с всички типове без тип 6.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.