Лайфстайл

Общуване или съвместимост?

С този тест можете да определите неговия (нейния) тип общуване, за да прецените съвместимостта в емоционалната си връзка.
1. Говори тихо, без да дава израз на емоциите си. Темпът на речта му/й е по-скоро забавен. Съжденията му/й най-често са песимистични.
2. Говори тихо, но често емоционално се оживява с известна доза кокетство. Настойчив/а в утвърждаването на собствената си гледна точка със склонност да я променя. Нерядко в най-близък кръг повишава тон. Притеснява се, когато някой го/я критикува.
3. Говори гръмко, емоционално, без да театралничи. Темпът на речта е умерен. В разговорите е внимателен/а и    сговорчив/а. Справедлив/а в твърденията и оценките, не обича празнодумството.
4. Говори бързо и тихо. Не се притеснява от нито една тема или компания и бързо осъществява контакт. Липсва склонност към раздразнение, не обича да обсъжда в негативен план останалите. Разсъжденията му/й са най-често оптимистични.
5. Говори тихо със забавен темп на речта, липсват акценти. Не избягва общуването, но често е пасивен слушател, рядко споделя своята гледна точка. Не е раздразнителен/а, предпочита да остава затворен/а в своята черупка.
6. Предпочита да говори, отколкото да слуша. Речта му/й е театрална, променя се в шепот до вик и е съпроводен с  много мимики. Обича да акцентира върху определени фрази, които най-често са заучени цитати.
7. Говори бавно, равномерно, с умерен тон, акцентира върху важното. Често със сдържана театралност влиза в контакт с непознати.

Резултати
Тип 1: Обидчив/а, пасивен/а и внушаем/а. Такива хора са със снижена работоспособност. Те са състрадателни и чувствителни. Лесно се подчиняват, акуратни и изпълнителни са, надеждни и верни приятели. За приятелство са съвместими с типове 1, 4, 6, 7. За брачно или интимно партньорство жените са съвместими с тип 2, 3, 4, а мъжете от този тип имат проблеми с всички жени.
Тип 2: Обидчив, агресивен, капризен егоист, който обаче е с педантична акуратност. Този тип се характеризира с повишена взискателност към себе си и околните. Трудно се съгласява и отстъпва, притежава добра интуиция. Обича да сплетничи, при запознанство подкупва със загриженост, която постепенно се превръща в циничност и грубост. Мъжете от този тип са напълно несъвместими с 2 и 6, добре се разбират с 1, 3 и 4. Жените имат съвместимост с тип 3, 4 и в по-малка степен с 6 и 7.
Тип 3: Те са контактни, разумни, самостоятелни, делови и етични. Жените са съвместими с тип 2, 3, 4, 7, но най-подходящ за тях е тип 6. Мъжете имат най-добра съвместимост с тип 2 и 6.
Тип 4: Потребител, чието поведение се определя най-вече от желанията. Хората от този тип са неспособни да бъдат лидери. Добре изпълняват поставени задачи, ако те задоволяват в някаква степен и техните потребности. Общуването не е най-силната им черта – нерядко то е и примитивно. За мъжете са подходящи тип 1, 3, 4, а жените имат широк диапазон на съвместимост поради непридирчивостта си.
Тип 5: Скучни за общуване с понижена активност. Работоспособни, внимателни и педантични, но бавни. Съвместими са с типове 2 и 6.
Тип 6: Егоисти. Агресивни, лесно поддаващи се на провокации и винаги държащи на своето. Не обичат да се подчиняват, силно ориентирани към лидерство, притежават удивителна интуиция, активно се стремят да организират собствения си живот и този на своите близки, като често плановете им не са най-добрите. Този тип е напълно несъвместим със себеподобни. Жените са съвместими с мъже от тип 3 и 4, а мъжете с тип 1, 2, 3 и 4.
Тип 7: Те несъзнателно маскират агресивността и подозрителността си. Трудно превключват вниманието си. Приспособяват се към обстановката, променяйки нея, а не себе си. Настойчиви са и не се отказват от целите си. Жените са съвместими с тип 1, 2 и 3, а мъжете – с всички типове без тип 6.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.