Пет пъти по пет: съвети за оцеляване по пътя към щастието

Първи стъпки към така желаното щастие

Казват, че новата година носи със себе си нов късмет. Няма обаче как да имате нов късмет, ако приемате живота по стария начин. Нали?

Късметът принципно е свързан с доста работа. Над себе си. Над обкръжаващата ни среда. Над начина, по който общуваме и приемаме света и всичко в него – живо и неживо.

Убедена съм, че всеки се ражда с една единствена цел – да бъде щастлив.

Да се научи да цени и открива важните неща, да даде най-доброто от себе си и да промени поне мъничко себе си в посока на едно по-съвършено и щастливо Аз.

Винаги съм гледала на живота откъм светлата му страна. Имала съм много тъмни моменти, но никога не съм се заравяла в тъмнината. Напротив, винаги съм се стремяла да бъда на светло.

Депресията, негативизмът, завистта, злобата са част от съществуването ни от зачеването ни до смъртта ни. Няма как да променим този факт. Но можем да променим себе си така, че тези тъмни емоции да не ни докосват, да не навлизат в нашето енергийно поле, да останат зад преградата на добрите, позитивни вибрации.

Това е. Просто трябва да откриете какво и кой ви прави щастливи. И после да изключите от живота си всичко, което ви кара да се чувствате наранени, недостатъчно добри, тъжни.

Независимо дали става въпрос за родители, роднини, партньор, работа…

Животът ни е даден веднъж. От нас зависи как ще минем през него.

От нас зависи дали ще позволим да живеят вместо нас. Вие правите правите планове за своя живот. Не родителите ви, не съпругът ви. Вие решавате. Вие поставяте границите. Вие носите отговорност за себе си и това, което се случва или не се случва с вас.

Живейте. Бъдете. Светли. Тъмнината провокира негативните мисли, негативните решения, болестите.

И започнете да бъдете себе си, да обичате себе си, да цените себе си. Сега.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.