Лайфстайл

Пет неща – табу в поведението на една дама

Има граници, които не трябва да пристъпваш, ако искаш да бъдеш ухажвана, успешна и ценена. Има правила, с които трябва да се съобразяваш, въпреки бунтарския дух и арт стила си. Спазването им ти гарантира уважение и добро положение в обществото.

Нецензурните думи

Те в никакъв случай не трябва да излизат от прекрасните ти уста. Особено, ако си в компанията на мъж, на когото държиш. Безспорно има ситуации, в които всеки от нас попада, и в които ни се иска да кажем нещо по-пиперливо. В тези случаи просто си наложи мълчание. Преди да кажеш каквото и да е, спри, вдишай дълбоко въздух, издишай, и след това продължи.
Би могло да те извини…
Нищо. Ако свикнеш да говориш нецензурни слова в присъствието на приятелките си, непременно ще се „изтървеш“ и на улицата или когато си на среща. Бъди дама по всяко време. За да не изпаднеш в неприятна ситуация.

„Бойната окраска“

Повечето мъже не разбират защо жените прекарват толкова време пред огледалото, за да се мажат с разни неща. Още по-малко обаче проумяват ярките цветове, в които дамите им боядисват устните, косите и ноктите си. Както са правили индианците във време на война… Оранжевото червило, черният лак и малиновите скули са забавни само, ако отиваш на детски рожден ден. Иначе всеки мъж би се поколебал да те целуне, за да не получи „хранително отравяне…
Би могло да те извини…
Ако отиваш на парти по случай Хелоуин или маскен бал, яркият и стряскащ грим би бил поносим и подходящ. Във всички останали случаи бъде умерена.

Пиърсинг и татуировки

Макар и приети като нещо нормално от съвременното ни общество, обиците по носа, пъпа и на други нетрадиционни места, както и рисунките по цялото тяло, не са най-добрият „аксесоар“ за една дама. Пиърсингът изглежда забавно, но несериозно, ако искаш да направиш впечатление, да изградиш образ на успяла жена, която държи на себе си. Всеки мъж би се притеснил, ако му се усмихнеш и върху езика ти заблести… диамантено копие.
Би могло да те извини… Единствените обици, които стоят изискано и подчертават красотата на жената, са тези, които стоят на ушите. По една на всяко ухо! Всички останали аксесоари са излишни и биха могли да те причислят към образа на някое от африканските племена.

Алкохолът

С него шега не бива – трябва да имаш мярка. Употребата на алкохол води до необратими последствия за организма. А и няма нищо по-печално от това да срещнеш пияна жена. И ако мъжете казват, че обичат пийнали девойки, бъди сигурна, че по-скоро имат предвид привлекателната достъпност, отколкото червенината по бузите и блясъка в очите. Последните се появяват след първата чаша вино, но не гарантират по-добрия ти външен вид.
Би могло да те извини…
На всеки поне веднъж в живота се е случвало да потърси утеха в бутилката с вино или водка. Не го прави – нито когато си сама, нито в компания, особено, ако присъства и любимият мъж. Той няма да хареса това, което вижда, а ти няма да се харесаш, ако се погледнеш в огледалото. След време ще забележиш малките бръчки, съсипаната кожа, загубената свежест и ще съжалиш за всички изпити чашки.

Небрежността към външния ти вид

Не бъркай модния casual стил с немърливостта. Неизгладената ти рокля или панталон, виждащото се бельо и олющеният лак за нокти не са знаците на висшата мода. Не навличай първото ти попаднало нещо от гардероба, въпреки че закъсняваш. По-добре е да се извиниш на шефа за десетте минути, отколкото да се появиш с разноцветни чорапи, с дупка на чорапогащника или с оранжева пола, зелени обувки и синя блузка!
Би могло да те извини…
Нищо. Не вярвай на приказката, че правилата са за това да бъдат нарушавани. Дори и само веднъж да направиш лошо впечатление на някого, после може с години да не успееш да промениш създаденото мнение. Заложи на изискания външен вид, не се страхувай да бъдеш индивидуалист, но и на се превръщай в папагал, който заслепява с ярката си и безвкусна окраска.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.