Щастливи заедно

Петте езика на любовта

Сексът не е всичко, казват специалистите. Има 5 други различни езика чрез които показваме, че обичаме… Това са докосването, времето, прекарано заедно, помощта, комплиментите и поощренията, подаръците.

Всяка жена мечтае да чуе думи като „колко си хубава“, „ти си най-прекрасна за мен“, „Ти си най-добрата“… Това е поощрението. Но не забравяйте, че подобни думи са важни и за силния пол. Дами, вашите мъже също искат да бъдат оценени и поощрявани.

Подаръците – тук в общи линии няма неясноти. Този език работи повече при мъжете – обикновено те правят подаръци на своите половинки. Но не е рядко явление и дамите да направят мил жест към партньора си.

Помощта. Жените имат нужда от помощ у дома – някой друг от време на време да пусне прахосмукачката, да измие чиниите, да заведе детето някъде…

Докосването. Когато не ни прегръщат, не ни докосват, веднага усещаме липса на любов. И страдаме. Чувстваме се пренебрегнати. Този език е важен и двамата партньори.

И накрая – времето, прекарано заедно. Изключително важно е. Да отидете заедно на мач, на кафе, да хапнете торта, да се попечете на слънце в парка. Намирайте поне час на ден да сте заедно. Общуването е жизненоважно за всяка двойка.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.