Щастливи заедно

Петте езика на любовта

Сексът не е всичко, казват специалистите. Има 5 други различни езика чрез които показваме, че обичаме… Това са докосването, времето, прекарано заедно, помощта, комплиментите и поощренията, подаръците.

Всяка жена мечтае да чуе думи като „колко си хубава“, „ти си най-прекрасна за мен“, „Ти си най-добрата“… Това е поощрението. Но не забравяйте, че подобни думи са важни и за силния пол. Дами, вашите мъже също искат да бъдат оценени и поощрявани.

Подаръците – тук в общи линии няма неясноти. Този език работи повече при мъжете – обикновено те правят подаръци на своите половинки. Но не е рядко явление и дамите да направят мил жест към партньора си.

Помощта. Жените имат нужда от помощ у дома – някой друг от време на време да пусне прахосмукачката, да измие чиниите, да заведе детето някъде…

Докосването. Когато не ни прегръщат, не ни докосват, веднага усещаме липса на любов. И страдаме. Чувстваме се пренебрегнати. Този език е важен и двамата партньори.

И накрая – времето, прекарано заедно. Изключително важно е. Да отидете заедно на мач, на кафе, да хапнете торта, да се попечете на слънце в парка. Намирайте поне час на ден да сте заедно. Общуването е жизненоважно за всяка двойка.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.