Споделено

Сексът без ангажименти – плюсове и минуси

shutterstock_88377664Случва се да ни харесва да правим секс с някого, но да не го приемаме като партньор за сериозна връзка. Тази ситуация си има своите плюсове и минуси.

Плюсовете…
Трупате опит. Може да ви звучи странно, но много жени се чувстват по-разкрепостени в леглото, когато не изпитват сериозни чувства към мъжа. Това им позволява да проявяват инициатива, да експериментират. А опитът, натрупан при тези срещи, е безценен и може да ви бъде полезен за момента, в който намерите своята половинка.
Спестени са ви негативните емоции. Най-големият плюс на секса без ангажименти е, че можете да прекратите връзката, когато си пожелаете. И нито една от двете страни няма да се почувства обидена или наранена.
Разполагате със свободно време. Много двойки губят време за срещи, разговори, посещение на кино или театър, за да се опознаят. Ако обаче се виждате с някого само за секс няма да има нужда да го опознавате. Ситуацията е удобна за дамите, за които кариерата е на първо място. Ще можете да правите секс, когато ви се прииска!
Имате избор на партньори. Някои хора обичат да сменят често партньорите си. Ако имате връзка, това не може да стане, без да изпитате угризения на съвестта. Но ако сте без ангажименти, всичко е ок.

Минусите…
Може да получите емоционална травма. Не всички жени могат да правят секс без ангажименти. Понякога това може да се отрази на емоционалното им състояние.
Липса на оргазъм. Според много специалисти именно в емоционално обвързваща връзка жената получава по-често оргазъм.
Чувство за непълноценност. Всяка жена се нуждае от любов и грижи. Уви, готиният секс няма да ви спаси от самотата. Затова сексът без ангажименти трябва да бъде по-скоро преходен период, отколкото константно положение.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.