Новини

Сексът и целувките носят ползи за здравето

12523910_1506717079633227_2573665373286708116_nОтдавна е известно, че целувките и сексът са полезни както за физическото, така и за умственото развитие на човека. Медиците отбелязват, че приятните занимания придотвратяват множество заболявания като инфаркт, рак на простатата, слабоумие, укрепват съня.

Целувките влияят добре на нервната система
На устните има100 пъти повече нервни окончания, отколкото в пръстите. Целувката отключва различни механизми, способстващи производството на хормони и понижаващи стреса. И по този начин намаляват опасността от развитие на болести на нервната система.

Сексът, практикуван 3 пъти седмично, пази от сърдечни болести
Двойно намалява опасността от сърдечни заболявания, ако правите секс поне три пъти седмично, отбелязват британски учени. те обясняват това с факта, че по време на секс се неутрализира хормона на стреса.

За по-добър сън
Ако ви мъчи безсъние, сексът ще ви помогне по-успешно от сънотворното. И препоръчват да се прави секс вечер, когато организмът се подготвя за сън.

Предпазват от слабоумие
След 35-ата си година човек губи около 7 хиляди клетки на главния мозък. Учени от Принстън са убедени, че с редовен секс слабоумието може да бъде забавено и дори избегнато. Те предполагат, че сексът стимулира растежа на нови клетки в онази част на мозъка, отговаряща за паметта.

Най-доброто болкоуспокояващо
Оргазмът блокира сигналите за болка, казват сексолозите.

Укрепват костите
Американските учени установили, че редовният секс способства производството на естроген, който влияе положително на здравето на костите.

Пазят от рак на простата
Мъжете на възраст над 50 г., които водят редовен полов живот, имат по-нисък риск от развитие на рак на простатата, казат учени от университета в Нотингам.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.