Новини

10 пикантни факта за оргазма

Той действа като наркотик, но не вреди на здравето! И е по-добре да го изпитате поне веднъж, отколкото да го обсъждате 100…
1. Думата „оргазъм” произлиза от гръцката orgao – която означава „изпиляваща страст”. Французите наричат оргазма „малката смърт”. „Нощ без мед, утро без бодрост”, казват англичаните. Под „мед” обаче те имат предвид не само сладкия продукт, който ни дават пчелите, но и сладката сексуална наслада.

2. Оргазмът се получава при свиване на тазовото дъно, гладките мускули на влагалището и матката. Възбудата и оргазмът учестяват сърдечния ритъм – до 180 удара в минута и нагоре, засилват притока на кръв, гърдите стават по-големи, устните също, зениците се разширяват. При оргазъм матката се повдига нагоре, а стените на влагалището ритмично се свиват. Обикновено жената получава от 3 до 12 такива спазъма, които се случват в рамките на секунди.
3. Учените не са постигнали съгласие по отношение на физиологичния механизъм на женския оргазъм досега. Някои от тях са уверени, че по верме на полов акт се стимулират нервните окончания в половите органи, после нервните импулси постъпват в главния мозък, който пък на свой ред изпраща съответните команди до половите органи… Други са на мнение, че отговорник за оргазма е не главния мозък, а т. нар. блуждаещ нерв. Всички обаче са категорични, че оргазмът е възможен само тогава, когато освен физически се настроите и психически за него. Не е възможно да получите оргазъм, колкото и добър да партньорът ви, ако през това време следите екрана на телевизора или си мислите за работата, която ви очаква в офиса.
4. Британските учени са установили, че оргазмът, получен при секс с любимия човек, е много „по-качествен” от оргазма, дошъл след мастурбиране. Това се дължи на хормона пролактин – при нормалния секс тялото произвежда от него 400% повече, отколкото при самозадоволяване.
5. Според американските учени по време на секс с партньора, до оргазъм достигат 68% от мъжете и само 26% от жените. Но ако жените мастурбират, 81% от тях получават върховно удоволствие.
6. Компанията Durex провела собствено глобално изследване, резултатите от което показват, че: най-задоволени са жителките на Мексико (51%), следвани от тези на ЮАР (48%) и Италия (48%). Най-нещастни в сексуално отношение са японките – само 11% от тях стигат до оргазъм по време на секс. А жителките на Хонконг поставят истински рекорд – само 8% от тях преживяват пика на сексуалното удоволствие.
7. Достигането до оргазъм е доста енергоемко занимание – тялото ви гори толкова калории, колкото и по време на 20-минутна разходка. Ако правите секс два пъти по 26 минути и получите два оргазма съответно, можете да хапнете един биг мак (550 ккал) без да се притеснявате, че ще напълнете. Обяснението: по време на секс вие активизирате повече от 550мускула.
8. Оргазмът, както женският, така и мъжкият, е вид безопасен наркотик. По времето на оргазъм в мозъка на човек се активизира областта, която се активизира и при вземането на хероин.
9. Оргазмът е най-доброто средство да станете по-красиви и по-привлекателни. Щастливците, които изпитват оргазъм всеки ден изглеждат много по-млади, отколкото тези, които стигат до върховото удоволствие два пъти седмично.
10. И една добра новина – оргазмът не умира в брака, даже напротив. Случва се много по-често на бракуваните, отколкото на тези, които нямат дълга връзка или по-сериозни отношения с един партньор.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.