Новини

Тези 12 заблуди за „идеалната” връзка ще провалят вашата. Забравете ги още сега!

Много хора се разделят с партньора си, защото имат грешна представа за това как трябва да изглежда Идеалният.

Брачните терапевти обаче твърдят, че е нужно да изчакате поне 10 седмици, преди да прецените дали да зарежете човека, с когото сте, само защото не е “Мистър/Мис Съвършенство”…

Съществуват 12 заблуди, които ни пречат да се отдадем на една връзка и да се насладим на любовта си, смятайки ги за неидеални.  Вижте кои са те.

Хитът на заблудите е, че страхтният секс в началото е гаранция за успешна връзка. Разбира се, никой не казва, че сексът е маловажен. Но може ли той да бъде единствената основа за съвместен живот? Все някога телесното привличане ще отслабне и ще настъпи отрезвяване. Съществува и обратната вероятност – да имате много силни чувства един към друг, но никаква „връзка“ в леглото. Тогава едва ли ще мислите за раздяла, нали? По-скоро ще търсите начин да разпалите страстта…

Щом връзката върви добре, човек може да се отпусне... А дали вие не прекалявате с неглижето след като вече сте го “хванали” в капана на съвместното съжителство? Начертайте ясни граници. Никой не казва, че трябва да се разхождате у дома с перфектен грим, но защо  пък по дрехите ви да има трохи и следи от палачинки?

Колкото повече време сте заедно, толкова по-добре се познавате… Мнозина го вярват, но всъщност не става дума за взаимно опознаване, а за инерция. Колкото повече една двойка е заедно, толкова по-малки стават стремежът, желанята, мечтите да се опознава другия. Рано или късно връзката стига до задънена улица, не предлага нови тръпки. Затова излезте извън обичайната си рутина и стериотипните занимания. Тръгнете по пътя на любопитството – ако още се обичате, то ще ви подскаже как да преодолеете празнотата.

Един спор би разрушил връзката ви? Наистина любов без конфликти би била достойна за завиждане, но за съжаление е невъзможна за осъществяване. Освен че без недоразумения не може, спорът съживява и укрепва връзката. Азбучна истина е, че нищо не сплотява така, както последващото сдобряване. Все пак внимавайте, ако единственото хубаво нещо в любовта ви е сексът при сдобряване, значи са останали твърде малко неща, които да поддържат връзката ви стабилна.

Изневяра не се прощава… Чували сте хиляди пъти ваши приятели да се кълнат: “Ако ме мами, всичко е свършено!”. Все пак обаче едно мимолетно “кръшкане” (не продължително увлечение!) не би трябвало да означава край. “Понякога партньорът просто иска да си докаже, че все още е атрактивен. В този случай причината е само в него, а не в това, че във връзката нещо куца”, казват специалистите. И препоръчват въпреки болката, да поговорите с любимия, преди да се решите да сложите точка.

„Ако наистина ме обича, знае какво искам”… Тази фраза е характерна не само за жените. Те обаче са майсторки в изграждането на грандиозни представи за това какво очакват от една връзка. Но любовта няма нищо общо с четенето на мисли, затова от време на време казвайте какво искате от човека до вас.

Трябва да сме повече време заедно… Това е начин да се почувствате сплотени, но и начин да „убиета“ връзката си – ако прекалите. Поне веднъж седмично релаксирайте в компанията на старите ви приятели, без партньора. Хората, които преди са ви давали цялото щастие на света, могат да ви дадат нов импулс и дори да обогатят настоящата ви връзката.

Народът твърди “Колкото повече си приличат, толкова повече се привличат”. Лесно можем да се съгласим със стремежа към пълна хармония. Без противоречия обаче съвместният живот ще е монотонен и скучен. Харесвайте това, че вашият партньор е различен от вас, виждайте в това шанс за нови импулси в собствения ви живот.

Човекът, когото обичате, може да ви направи щастливи! Внимавайте – не бива да разрешавате на партньора си да си играе с вашите чувства! Научно доказано е, че това е една от най-често срещаните причини отношенията между двама души да не вървят. Съществува 40% вероятност да се стигне до развод, ако единият партньор допусне да стане зависим от другия. Научете се сами да поемате отговорност за себе си. Покажете вашите собствени силни страни – това е първата стъпка към независимостта.

Тайните разрушават доверието? Който обича, е честен с другия. Но може ли да бъде играта с открити карти единственото доказателство за любов? Всъщност понякога пълната прозрачност може да развали магията на любовта, не мислите ли?

Когато намерим г-н Идеалния, тогава трябва да останем с него? Копнежът ви е разбираем, но за съжаление точно този мъж не съществува. А дори и да го намерите, как мислите, че ще задържите тази кръстоска между Брат Пит, Антонио Бандерас и Бил Гейтс (от финансова гледна точка)?.

„Мога да променя онези неща, които ме дразнят в партньора, с течение на годините!“ Всяка втора жена с удоволствие изброява поне пет неща у любимия, които би променила, ако имаше магическа пръчка. Естествено в едно партньорство хората се променят. Но да започнете любовна връзка с идеята, че човекът да вас има недостатъци, които вие ще промените, е голям риск.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.