Новини

7 тайни на успешните двойки

Според Толстой всички щастливи семейства са щастливи по един и същи начин. Според нас всяка двойка си има своите неписани правила за безоблачни дни, но съществуват няколко основни принципа, на които се градят истински щастливите отношения. Кои са те?

 Партньорите трябва да се развиват – всеки в своята си област. Много от нас буквално застиват във времето и пространството, срещайки половинката си. Истински щастливи обаче са онези, които осъзнават, че щастието е вътре в нас. И ако ние го притежаваме, ще го има и във връзката ни. Т.е. имате нужда от свои приятели, хоби, ритуали за здраве и красота, от духовно развитие, както и професионално. Не забравяйте – щастливите хора създават щастливи семейства.

Внимателни са един към друг. Според статистиката, щастливите семейства говорят с около 5 часа повече седмично по различни проблеми и теми. Дори при изключително заета програма, партньорите намират време да засвидетелстват любовта си, да проявят интерес към нуждите на другия и съпричастност.

Съзнават значението на физическия контакт. Учените отдавна са установили, че редовният секс способства развитието на доверието, свързва партньорите на едно дълбоко духовно ниво. Прегръщайте и целувайте любимия всеки ден, независимо дали сте на 25 или 55 години. Неочакваните ласки, леките масажи и допирът на ръцете са част от рецептата за щастливи отношения.

При конфликт е важно проблемът да бъде разрешен, не личната победа. Способността да водите открит и конструктивен диалог, показва уважението, което храните един към друг. Хуморът, ласките и откритите отговори разреждат напрежението. В арсенала на щастливите двойки няма заплахи, обиди и отчаяна самозащита.

Всеки е самият себе си. Щастливите партньори не се опитват да се променят един друг. Те се обичат такива, каквито са. Внимателни са към мечтите на другия и поощряват себеизразяването му.

Стремят се винаги да освежават отношенията си с нови, увлекателни занимания. Според резултатите от различни изследвания, именно новите неща в една връзка я запазват стабилна. Не е достатъчно да отидете на вечеря в ресторант или заедно на фитнес тренировка. Трябва да е нещо наистина вълнуващо и впечатляващо. Например, пътешествие до непознато място, обвито в мистерия, вечеря, но в красива пещера или на дъното на океана… Планирайте подобни събития поне веднъж годишно.

Фокусират се над доброто. Идеални хора и отношения не съществуват, важното е да се фокусирате над приятните преживявания, не над скандалите и обидите. В моменти на гняв си повтаряйте, че цените партньора и помислете за поне три неща, които ви правят щастливи заедно.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.