Споделено

8 признака, по които ще познаете истинската любов

260003_458864854136899_852236773_nОсновният принцип на добрите отгошения е да обичаме човека до нас такъв, какъвто е. А какви са основните принципи на истинската любов?

1. Когато двама души са влюбени, животът на всеки един от тях става по-наситен, завършен и щастлив.
2. Няма провокации на ревност. Хората са склонни на ревност по различни причини – неувереност в себе си (в резултат и в партньора), комплекси, съперничество, затова не трябва да търсим и насаждаме във връзката си това чувство съзнателно.
3. Когато обичаш, не търсиш доказатества за любов от партньора си. Когато имаме истинска любов, партньорите са равнопоставени в чувствата си.
4. Няма желание за изневяра. Ако искате да изневерите, то вие не обичате партньора си истински, обичате само себе си…

5. Любовта трябва да прави човека щастлив. Но компанията на партньора не ви гарантира това щастие. Само вие можете да направите себе си щастлив или тъжен. Не досаждайте с фрази като „Скучно ми е…“ Умният човек никога не скучае, дори в собствената си компания.
6. Пълната непредсказуемост на партньора убива чувствата и изнервя. А абсолютната предсказуемост убива чувствата и води до скука. Изберете златната среда.
7. За да бъдете постоянно щастливи, трябва да обичате разумно и да правите компромиси. Ако партньорът ви мълчи в отговор на упреците и възмущението ви, не означава, че е слаб или равнодушен, а че има ръце, в които държи емоциите си.
8. Помнете, че да се омъжи за принц в бял мерцедес, може само принцесата в бяло порше. Т.е. жизнените ви ценности трябва да съвпадат до голяма степен, иначе безкрайните ви спорове няма да ви дадат покой и ще отнемат вътрешната хармония на отношенията ви.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.